Ο Χατζηδάκης χρηματοδοτεί διαστημόπλοιο!
Ο Χατζηδάκης χρηματοδοτεί διαστημόπλοιο!  

Μπορεί τα κονδύλια του ΕΣΠΑ το υπουργείο Ανάπτυξης να τα απορροφά λειψά και αγκομαχώντας, χρηματοδοτεί όμως την κατασκευή αεροπλάνων και διαστημοπλοίων με ποσά που ξεκινούν από 20.000 ευρώ και φτάνουν τα 300.000.

Δεν είναι αστείο, είναι αλήθεια, και το σκέφτηκαν οι γραφειοκράτες του υπουργείου Ανάπτυξης.
Πρόσφατα δημοσιοποίησαν έναν κατάλογο με 500 επαγγέλματα, τα οποία υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ με 456.000.000 ευρώ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Βέβαια, θα σκεφτεί τώρα κάποιος καλοπροαίρετος, «τι μπορεί να ερευνηθεί» ακόμα και με 300.000 (!) που να αφορά την τεχνολογία των διαστημοπλοίων ή των αεροσκαφών. Προφανώς οι συντάκτες του προγράμματος βρίσκονταν σε vertigo όταν έγραφαν τη συγκεκριμένη λέξη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.
Εκτός και αν είχαν στο μυαλό τους να χρηματοδοτήσουν πλαστικά μοντέλα αεροσκαφών ή διαστημοπλοίων, τα οποία μετά θα ήταν δυνατό να πωληθούν στα ειδικά μαγαζιά της οδού Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας.
Εκτός πάντως από διαστημόπλοια και αεροσκάφη, το υπουργείο Ανάπτυξης επιχορηγεί και την κοπή νομισμάτων... Εντυπωσιακό και αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι το εκδοτικό προνόμιο (τύπωση χρήματος) στην Ευρώπη το έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Και σίγουρα δεν εννοεί το υπουργείο Ανάπτυξης να επιχορηγήσει την ΕΚΤ για κοπή νομισμάτων.
Άρα οι μόνοι που ίσως θα ενδιαφέρονταν να επιχορηγηθούν είναι οι «παραχαράκτες», μια δουλειά που έχει πέραση στην Ευρώπη, καθώς ανέρχονται σε εκατομμύρια τα πλαστά ευρώ που κυκλοφορούν.
Είναι απορίας άξιον αν ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης είδε καθόλου τους σχετικούς πίνακες (με τα προς επιχορήγηση επαγγέλματα) προτού δημοσιοποιηθούν. Δεν μπορεί να τους είδε και να επέτρεψε να κυκλοφορήσουν με τέτοιου είδους αεριτζίδικες επιδοτήσεις.
Αν πάλι δεν τους είδε, έχει ευθύνη γι' αυτό που κυκλοφόρησε.
Πάντως πολλοί γελάνε με τη χοντρή γκάφα του υπουργείου Ανάπτυξης που «ένιωσε» μάλλον ξαφνικά σαν να είναι υπουργείο στις ΗΠΑ.
Επίσης ο κατάλογος επιδοτεί και το επάγγελμα του χρονομέτρη και όλοι αναρωτιούνται τι θέλει να μας πει ο... ποιητής υπουργός!
http://www.newsbomb.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver