Ενιαίο μισθολόγιο και συλλογικές συμβάσεις.



Απο το στέκι της έλξης:
Μας εστάλη και δημοσιεύουμε την απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις Υπηρεσίεςτης ΣΤΑ.ΣΥ για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

 Σε αυτήν αναφέρεται ρητά ότι ημερομηνία υπολογισμού των νέων περικοπών είναι η 31.12.2012 , (πράγμα που σημαίνει ότι στο συνολικό 25% δεν υπολογίζονται οι μειώσεις του Ν.4024 Επιπλέον αναφέρεται ότι είναι δυνατή η σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας ενώ οι υπάρχουσες Συμβάσεις δεν καταργούνται στο μέρος που ρυθμίζουν θέματα πέραν των μισθολογικών.(τακτικές αποδοχές ) . 

Αυτό πρακτικά σημαίνει για τον κλάδο έλξης ότι η χιλιομετρική αποζημίωση λογικά παραμένει ενώ ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο υπολογισμού των δευτερευουσών.(ιδιαίτερα όταν ο Κανονισμός Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ρητά αναφέρει ότι εφαρμόζεται η Εργατική Νομοθεσία )

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι τα πλαίσια της διαπραγμάτευσης ορίζονται μετά την ένταξη στα μισθολογικά κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα υπέρβασης.

Με λίγα λόγια , ακριβώς ότι δημοσιεύσαμε και προχτές (για την διαπραγμάτευση στην ΟΣΥ )για ισοδύναμα , που όμως δεν μπορούν να αφορούν μισθούς ....

Με την εφαρμογή του μισθολογίου οι μειώσεις θα φτάνουν εως και 25 % για τους σιδηροδρομικούς.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver