Ανακοινώθηκε η επιστράτευση των ναυτεργατών.ΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!




 


 Επισταρτευμένη σε λίγο όλη η κοινωνία, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ όμως!
ΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ;

Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστράτευση των ναυτικών.
 Μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης, το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην ακτοπλοΐα, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου, ήταν πολυήμερος και εξαντλητικός. Εκ μέρους της Κυβέρνησης καταβλήθηκε, έντιμα και καλόπιστα, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτραπούν τα αδιέξοδα, να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και να επανέλθει η ομαλότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή ιδιαίτερα των νησιών. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, καθώς και οι αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου, είχαν διαρκείς επαφές και συνεργασία με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Στην τελευταία συνάντηση με την ΠΝΟ, που έλαβε χώρα χτες, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανταποκρίθηκε θετικά σε καίρια αιτήματα που είχαν θέσει επιτακτικά οι ναυτεργάτες, όπως η δέσμευση των ακτοπλόων για έναρξη διαπραγματεύσεων για συλλογική σύμβαση εργασίας, η διασφάλιση της χρηματοδότησης του Οίκου Ναύτου και η αναβάθμισή του και η αυτοτέλεια του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε επίσης στην ΠΝΟ τη χρηματοδότηση πολιτικών ενίσχυσης της απασχόλησης των ναυτικών, μέσω κοινοτικών κονδυλίων. Στην ίδια συνάντηση η ΠΝΟ ενημερώθηκε και για τη δέσμευση στην εξόφληση των οφειλών των ακτοπλοϊκών εταιρειών στους εργαζόμενους. Οι διατάξεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου που αφορούν στην ακτοπλοΐα είναι απολύτως απαραίτητες για τη διατήρηση στο ακέραιο, τώρα και στο μέλλον, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και κατά συνέπεια τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών. Καμία διάταξη του νομοσχεδίου δεν επηρεάζει αρνητικά τη συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών.

Αιτήματα όπως η «μηδενική φορολόγηση» του εισοδήματος των ναυτικών και η συνολική επαναφορά «στο προ των μνημονίων καθεστώς» δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν, όπως για κανένα κλάδο, υπό την παρούσα δύσκολη συγκυρία για τον τόπο. Πολλά από τα σωματεία των ναυτεργατών αντελήφθησαν ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων τους και ζήτησαν την αναστολή της απεργίας. Δυστυχώς, οριακά επικράτησαν αρτηριοσκληρωτικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις, που δεν επέτρεψαν αυτό να γίνει εφικτό, ώστε τα νησιά μας να αποκτήσουν και πάλι το μοναδικό μέσο επικοινωνίας που διαθέτουν, τόσο μεταξύ τους όσο και με την ενδοχώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, που αποτελεί πνεύμονα ζωής για τη νησιωτική Ελλάδα, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κηρύσσεται πολιτική κινητοποίηση των πληρωμάτων των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων και εξουσιοδοτείται ο Υπουργός να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτων των ανωτέρω πλοίων».
Έκκληση της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για προστασία των διακινούμενων προϊόντων 

Παράλληλα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και ο Πρόεδρός της, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε : «Η ΕΣΕΕ με αφορμή τη νέα 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) καλεί όλους τους φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας να συμβάλουν στη διασφάλιση της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από την νησιωτική Ελλάδα στις εγχώριες και διεθνείς αγορές, αφού ήδη πολλά φορτηγά αυτοκίνητα βρίσκονται εγκλωβισμένα με εμπορεύματα στον Πειραιά, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα αλλά και σε λιμάνια της Ιταλίας.
Το ελληνικό εμπόριο απευθύνει έκκληση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου να μην προχωρήσει στο ενδεχόμενο της επίταξης και στην ΠΝΟ παρά τα δίκαια αιτήματά της, προσωρινά να αναστείλει τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιτρέψει από αύριο να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων για τον απαραίτητο εφοδιασμό και την μεταφορά ευπαθών προϊόντων, από και προς τα νησιά μας, πριν δημιουργηθούν σοβαρές ελλείψεις στην αγορά.
Η ΕΣΕΕ ζητά από την ΠΝΟ να κατανοήσει ότι το δίκαιο του ενός δεν μπορεί να είναι η καταστροφή του αλλού και καλεί τους Έλληνες ναυτικούς σε ένα κοινό αγώνα με τους Έλληνες νησιώτες. Όλοι οι φορείς της αγοράς μαζί με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την ΣΕΕΝ, οφείλουμε να διασώσουμε τις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες, να διασφαλίσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά, να εξασφαλίσουμε φθηνότερη μετακίνηση των επιβατών και απρόσκοπτη μεταφορά των νησιωτικών προϊόντων, με την υπογραφή μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και με την μείωση του κόστους στα ναυτιλιακά καύσιμα και του συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας».
 http://www.kathimerini.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver