Η αμοιβή των γιατρών μειώθηκε 50%, το παράβολο για τους υποψήφιους οδηγούς παρέμεινε ίδιο!!!Θα έχετε βαρεθεί να ακούτε για «τρύπες» στα έσοδα του Δημοσίου. «Τρύπα» εδώ, «τρύπα» εκεί, «τρύπα» παραπέρα, η λεωφόρος των εσόδων του ελληνικού κράτους δεν διαφέρει σε τίποτε από τις πραγματικές ασφάλτινες οδούς καθ’ άπασαν την επικράτειαν: είναι γεμάτη τρύπες. Λακούβες!

Όπως φαίνεται όμως, σε πλήρη αναλογία με την άσφαλτο, διαθέτει και «σαμαράκια»! Λιγότερα από τις «τρύπες», αλλά υπαρκτά.

 Εννοώ βεβαίως διάφορα «κρυφά» έσοδα, για τα οποία ουδείς πολίτης γνωρίζει κάτι και ουδείς αρμόδιος ανακοινώνει επισήμως κάτι.

Δεν γνωρίζω αν είναι θέμα τυχαίου σφάλματος, κουτοπονηριάς ή λαμογιάς, πάντως υπάρχουν έσοδα των οποίων είναι γνωστή η προέλευση, αλλά άγνωστη η πορεία και κατάληξη. Δεν γνωρίζουμε δηλαδή ποιος τα διαχειρίζεται και πού πάνε!

Εξηγώ:

Συγγενικό μου πρόσωπο σκοπεύει να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης. Κατέβαλε λοιπόν 90 (ενενήντα) ευρώ για παράβολα, από τα οποία 40 (σαράντα) υποτίθεται ότι πάνε για ιατρικά πιστοποιητικά. Δύο γιατροί, οφθαλμίατρος και παθολόγος, από 20 (είκοσι) ευρώ έκαστος. Σωστά;

Λάθος!

Όταν ο συγγενής μου επισκέφθηκε τον οφθαλμίατρο, πληροφορήθηκε έκπληκτος το εξής:

Η προηγούμενη τροϊκανή κυβέρνηση, μείωσε την αμοιβή των γιατρών στα 10 (δέκα) ευρώ για κάθε επίσκεψη. ΓΕΝΙΚΩΣ. Το ελληνικό δημόσιο αμείβει πλέον κάθε συμβεβλημένο γιατρό με δέκα ευρώ, είτε για εξέταση, είτε για συνταγογράφηση, είτε για έκδοση πιστοποιητικού.

(Παρένθεση: από τα δέκα ευρώ ο γιατρός παίρνει καθαρά 6-7 κι αυτά μετά από μήνες-χρόνια. Δεν γνωρίζω άλλον επιστήμονα ή τεχνικό, στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, του οποίου το πιστοποιητικό, η σφραγίδα δηλαδή και η υπογραφή του για σοβαρότατο θέμα, να αποτιμώνται 6-7 ευρώ. Όσοι επένδυσαν, επί σειρά ετών και με σχέδιο, στην απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος, μέσω της υπερπαραγωγής πτυχιούχων Ιατρικής, θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους. Τέλος παρένθεσης).

Ο οφθαλμίατρος λοιπόν και ο παθολόγος, για τις υπηρεσίες τους στον υποψήφιο οδηγό, παίρνουν από 10 (δέκα) ακαθάριστα ευρώ, εδώ και έναν χρόνο περίπου. Σύνολον; Είκοσι. 

Ο υποψήφιος οδηγός όμως συνεχίζει να πληρώνει 90 (ενενήντα) και όχι 70 (εβδομήντα) όπως θα έπρεπε! 

Ενώ δηλαδή οι αμοιβές των γιατρών «αναπροσαρμόστηκαν» με νόμο, το παράβολο παρέμεινε (παρανόμως;) απροσάρμοστο!

Το θέμα δεν έχει γίνει γνωστό (άλλωστε τι σημαντικό γίνεται ποτέ γνωστό;), παρότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εδώ και πολύ καιρό, αλληλογραφεί σε οξύ τόνο με τα (αν)αρμόδια υπουργεία και έχει προσφύγει και στην δικαιοσύνη (η οποία ως γνωστόν εκτός από τυφλή είναι και αργή, ίσως επειδή όντας τυφλή, αν βιαστεί θα σκοντάψει!).

Το αλαλούμ συμπλήρωσε πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών της νυν τροϊκανής κυβέρνησης προς τον Ιατρικό Σύλλογο, όπου οι (αν)αρμόδιοι προέβησαν σε πρωτοφανή κωλοτούμπα-πιρουέτα-ζεϊμπεκιά: διατείνονται ότι ζήτησαν από την Εθνική Τράπεζα ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ!!! 

 Φοβερό έτσι; Το πρόβλημα ελύθη! Όταν δεν μας συμφέρει η ανάλυση ενός λογαριασμού, την διακόπτουμε! (Να το περιμένουμε και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ;).

Στις παρακάτω φωτογραφίες, τα έγγραφα όπως εστάλησαν από τον Ιατρικό Σύλλογο στον φίλο οφθαλμίατρο. Κλικάρετε, διαβάστε και γελάστε! Εγώ πάντως, ως έλλην πολίτης, έχω δικαίωμα και γι αυτό απαιτώ να μάθω:

Τι σόι «σαμαράκι» είναι αυτό στην σύγχρονη Σαμαρική Ελλάδα;

Πού πάνε τα 20 ευρώ, από κάθε υποψήφιο, που δεν πάνε στους γιατρούς;

Ποιος διαχειρίζεται τα χρήματα αυτά;

Πού είναι, αν υπάρχει, η νομοθετική ρύθμιση γι αυτό;

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver