Ραχήλ Μακρή: Αποκαλύπτουμε με στοιχεία τα ψέματα της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΔΕΗ



Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή στις 2/11/2012, υπέβαλε επίκαιρη ερώτηση, σχετικά με την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ και ιδιωτικοποίηση των δικτύων.

Μεταξύ των άλλων η κ. Ραχήλ Μακρή προέβη σε σοβαρές αποκαλύψεις για το σχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗ και έθεσε καίρια ερωτήματα...

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης, υπάρχει συμφωνία για την εκχώρηση έως το τέλος του 2012 του 51% του ΑΔΜΗΕ, της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ που ελέγχει τα δίκτυα, ώστε να δρομολογηθεί η πώλησή της, καθώς και την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων εντός του 2013.

Παράλληλα η βουλευτής έθεσε το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν να απαιτείται από τους δανειστές η πώληση μονάδων και δικτύου μεταφοράς σε τρίτους, λιγνιτικών και ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών της ΔΕΗ, όταν υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απαγορεύει την πώληση σε ιδιώτες λιγνιτικών και ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών; Ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου στην απάντηση του τόνισε ότι: "Το σχέδιο αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της χώρας υπαγορεύεται από το ελληνικό κράτος και, βεβαίως, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Αναφερόμενος δε στα όσα αποκάλυψε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελληνων, είπε :"Οι πληροφορίες σας, μάλιστα, θα έλεγα ότι είναι λανθασμένες και ετεροχρονισμένες, διότι δεν υπάρχει καμμία υποχρέωση της χώρας μας πώλησης των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ εντός του 2013 για την εκταμίευση της δόσης. Σχετικά με τα δίκτυα που αναφέρατε, είναι και πάλι λανθασμένες οι πληροφορίες ...

Όσον αφορά τον ΑΔΜΗΕ –ο οποίος είναι σημαντικός, όπως είπατε- ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει στις προγραμματικές του δηλώσεις ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο. Το μόνο που προβλέπεται είναι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός των δικτύων από τη ΔΕΗ"

Αυτά μας είπε ο κ. υφυπουργός..που μάλλον δεν μας τα είπε καλά...

Τώρα δυο τινά υπάρχουν...ή είναι αδιάβαστος ή μας δουλεύει ψιλό γαζί...

Για να δούμε τώρα ποιος έχει λανθασμένες πληροφορίες και ποιος δίνει λανθασμένες απαντήσεις...

Δείτε τώρα τι προβλέπει η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ.. “IMF Country Report No. 13/20 December 21, 2012 January 16, 2013 January 15, 2013 Greece: First and Second Reviews Under the Extended Arrangement Under the Extended Fund Facility, Request for Waiver of Applicability, Modification of Performance Criteria, and Rephasing of Access—Staff Report; Staff Supplement; Press Release on the Executive Board Discussion; and Statement by the Executive Director for Greece.”

Προσέξτε τι αναφέρεται στην σελίδα 215
Στα Ελληνικά: 

Διατάξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΣΦΑ:

1. Η Κυβέρνηση υποβάλλει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ με σκοπό την προετοιμασία της για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και να δοθεί η δυνατότητα στη ΔΕΗ να είναι ανταγωνιστική με άλλες επιχειρήσεις σε μια απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σχέδιο θα πρέπει να προσδιορίζει ποια μέρη της ΔΕΗ πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν και μέσα σε ποιο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την εκποίηση των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που διαχειρίζονται σήμερα από τη ΔΕΗ και να αξιολογήσει τη δυνατότητα του διαχωρισμού της ιδιοκτησίας του ΑΔΜΙΕΗ 

Αυθεντική παράγραφος στα αγγλικά: 6.1.2

Provisions regarding the privatisation of PPC and DESFA: 1. The Government submits a plan for the restructuring of PPC with a view to preparing the company for privatisation and to allowing PPC to be competitive with other firms in a liberalised electricity market. The plan shall specify which parts of PPC should be privatised and within which timeframe.

The plan shall also include provisions for the divestment of lignite-fired and hydro electricity generation capacity currently managed by PPC and evaluate the possibility of ownership unbundling of ADMIE. (November 2012)

2. The Government undertakes that whichever the outcome of the privatisation process the gas industry and electricity industry structure will be fully compliant with Directive 2009/73/EC and 2009/72/EC. (Continuous)

 Όπως καταλάβατε όχι μόνο δεν ήταν λανθασμένες οι πληροφορίες της Ραχήλ Μακρή...αλλά δυστυχώς επιβεβαιώνονται από την τελευταία έκθεση της τρόικας που ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει απ την κυβέρνηση την εκποίηση των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων και ότι τα δίκτυα πάνε για ιδιωτικοποίηση..

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver