Με διαδικασίες-εξπρές η αποχώρηση των επίορκων




Ο Αντ. Μανιτάκης την ώρα της αποχώρησής του από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, όπου συμφώνησε με τον Φ. Κουβέλη για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποχώρησης των επιόρκων


ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ
Διαδικασίες-εξπρές για την εκδίκαση υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων από τα πειθαρχικά συμβούλια είναι έτοιμο να υιοθετήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να ανταποκριθεί στην απαίτηση της τρόικας για την απομάκρυνση 2.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο. Εξάλλου, νέα λίστα με 300 υποθέσεις επιόρκων ετοιμάζεται να στείλει στο υπουργείο ο γενικός επιθεωρητητής Δημόσιας Διοίκησης.

Το νέο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε χθες στην τρόικα και εστιάζεται τόσο στη λειτουργία των Πειθαρχικών όσο και στην επιτάχυνση της αξιολόγησης δομών και προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης συζήτησαν σε νέα κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους οι Φ. Κουβέλης και Αντ. Μανιτάκης.

Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Μανιτάκης αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την απομάκρυνση των επίορκων και την απόλυση άλλων 5.500 υπαλλήλων, οι οποίοι μέσα από αυτή τη διαδικασία της αξιολόγησης είτε θα κριθούν ανεπαρκείς είτε θα αποδεχθεί ότι απουσιάζουν συστηματικά ή έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά.

Ενδεικτική της επιμονής της τρόικας στο θέμα των επιόρκων ήταν η απαίτηση του Π. Τόμσεν να του δοθούν στοιχεία τόσο για τις εκκρεμείς υποθέσεις όσο και για τον τρόπο λειτουργίας των πειθαρχικών. Προκειμένου να επιτευχθούν οι χρονοστόχοι που έθεσε η τρόικα, κύκλοι του υπουργείου σημείωναν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο ισχύον σύστημα λειτουργίας των πειθαρχικών με σύντμηση των προθεσμιών. «Δεν μπορούμε να πάμε σε νομικές ακροβασίες, γιατί είναι επίφοβο να πέσουν στα δικαστήρια», διευκρίνιζαν οι ίδιοι κύκλοι προσθέτοντας ότι «δεν θα καταργηθούν τα όργανα».

Ωστόσο εξηγούσαν ότι σήμερα ένας υπάλληλος έχει 60 ημέρες προθεσμία για να ζητήσει ανάκληση απόφασης πρωτοβάθμιου πειθαρχικού, ενώ πρέπει να περάσουν τρεις μήνες χωρίς απάντηση για να θεωρηθεί ότι το αίτημα απορρίφθηκε. Επίσης έχει προθεσμία ενός μήνα για να ζητήσει την παραπομπή της υπόθεσής του στο δευτεροβάθμιο. Οι προθεσμίες αυτές τόνιζαν, «μπορούν να συμπτυχθούν στο μισό ή και ακόμη περισσότερο», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και πρόταση να τεθεί συγκεκριμένος χρονικός και αριθμητικός στόχος συνεδριάσεων - αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων.
 http://www.imerisia.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver