Αναστέλλεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ερωτηματολογίου.Της Εύας Καραμανώλη

 Δεδομένου ότι βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων σε περίπου ένα μήνα 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα πρέπει να έχουν τεθεί σε κινητικότητα, η κυβέρνηση «παγώνει» τη διαδικασία αξιολόγησης μέσω ερωτηματολογίων, κρίνοντας ότι δεν επαρκούν τα χρονικά περιθώρια.

Αντ’ αυτού, προκειμένου να προκύψει το πλεονάζον προσωπικό των υπουργείων βάσει των νέων οργανογραμμάτων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταρτίζει σχέδιο νόμου στο οποίο θα περιγράφονται τα τυπικά προσόντα (π.χ. πτυχία, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία) που θα πρέπει να διαθέτουν οι υπάλληλοι προκειμένου να επιλεγούν για την κάλυψη των νέων μειωμένων αναγκών των υπουργείων.

 Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα τίθενται σε κινητικότητα - διαθεσιμότητα. Ως προς τη διαδικασία αξιολόγησης με οριζόντια κριτήρια, θα αφορά μόνον όσους απασχολούνται σε υπουργεία.

Ωστόσο και με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν τεθεί σε κινητικότητα 25.000 υπάλληλοι, δεν αποκλείεται στην ίδια διαδικασία να υπαχθούν και οι εργαζόμενοι στους φορείς υπό τη γενική κυβέρνηση.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver