''ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ''...



Σε ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρεται:

«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα έντυπων και διαδικτυακών μέσων, σύμφωνα με τα οποία ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) παρουσιάζεται ως δήθεν θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ και που φέρεται να έχει ζητήσει «αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ», διευκρινίζουμε πως ο εν λόγω οργανισμός  ΔΕΝ αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ αλλά ανήκει 100% στο ελληνικό δημόσιο.

Η δραστηριότητα του υπόκειται στον έλεγχο της ΡΑΕ και η θεσμική του ανεξαρτησία είναι πλήρως διασφαλισμένη από την ελληνική νομοθεσία. «Συνεπώς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΗ «αναφορές περί αυξήσεων που ζητά δήθεν θυγατρική της ΔΕΗ ΑΕ ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και σύγχυση στους καταναλωτές».

Προφανώς όμως οι καταναλωτές λίγο ενδιαφέρονται για την ταυτότητα αυτού που έχει ζητήσει τις αυξήσεις.

Το γεγονός είναι ότι έρχεται αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) -πρώην τέλος ΑΠΕ- στα τιμολόγια της ΔΕΗ στα 27,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 9,3 ευρώ που είναι σήμερα! 

Και αυτό προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα »του ΛΑΓΗΕ, απ' όπου πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να αποφευχθεί το κραχ στην αγορά ηλεκτρισμού... 

 Για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, που είναι η μέση οικιακή κατανάλωση, το νοικοκυριό από 18,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα θα κληθεί να πληρώσει 54,6 ευρώ για την ίδια κατανάλωση

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver