Πες στο σωματείο ότι έχω γραμμένες στ' @ρχίδι@ μου τις απόψεις τους



Ταξίδι στο 5ο ΚΤΕΛ, το 1976
Αυτό είναι το τρίτο λεωφορείο της συλλογής μας, ένα Scania Vabis B71 με αμάξωμα Π. Ταγκαλάκη. 

Ο Πολυχρονόπουλος ήταν ένας παλιός αυτοκινητιστής που είχε φορτηγά, ταξί και λεωφορεία στο 5ο ΚΤΕΛ.

Όταν είχαν αρχίσει οι απεργίες του 1976 και κάποιοι θερμοκέφαλοι έκαναν ζημιές στα λεωφορεία για να μην κυκλοφορούν είχε πάει στο αμαξοστάσιο της Θηβών και έκανε άνω - κάτω τη διοίκηση. Κάποιος άσχετος πετάχτηκε και του φώναξε: "Ηρέμησε μπάρμπα. Είναι απόφαση του σωματείου". 

- "Τι είσαι σύ;", αποκρίθηκε ο Πολυχρονόπουλος. 
- "Εισπράχτορας", απάντησε. 
- "Πες στο σωματείο ότι έχω γραμμένες στ' αρχίδια μου τις απόψεις τους εφ' όσον πληρώνω και
Κατασκευάσθηκε το 1958 και κυκλοφορούσε
στις γραμμές του 5ου ΚΤΕΛ με τον αριθμό 27.
ζημιώνομαι από την απεργία και από τους βανδαλισμούς. Όταν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη ή αποκαστήσουν τις ζημιές που έκαναν στο Scania, ίσως τους ακούσω", είπε κι έφυγε τσαντισμένος. 

Όλη τη μέρα χρειάστηκε για να φτιάξει με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου τις ασφάλειες του Β71 που είχε ξηλώσει κάποιος άθλιος από τη βάση τους. Το λεωφορείο φτιάχτηκε και βγήκε δρομολόγιο με τον Πολυχρονόπουλο οδηγό και εισπράκτορα ταυτόχρονα. 

Στην αφετηρία της Εθνικής Αντιστάσεως περίμενε να πάρει δρομολόγιο για τη Νεάπολη όταν τον πλησίασε ο Παναής, ένας μηχανικός που τον φώναζαν "κουμούνα" επειδή ανήκε στους λαμπράκηδες και δεν ήταν πολιτικοποιημένος.
- "Γιατί δεν κάθεσαι φρόνιμα; Αλλάζουν τα πράγματα. Σπίτια έκανες, λεφτά έκανες, η κόρη σου δεν έχει ανάγκη να δουλέψει. Τι παιδεύεσαι και γιατί κάνεις εχθρούς;", του είπε.
Περιμένει στωικά την ώρα της ανακατασκευής του. 
- "Τους βλέπεις αυτούς εκεί μέσα;" έκανε κι έδειξε τους επιβάτες που είχαν στριμωχτεί σαν σαρδέλες. "Σ' αυτούς τα χρωστάω και γι' αυτούς δουλεύω. Αυτό να πεις στα αφεντικά των σωματείων που κάνουν πολιτική στην πλάτη άλλων"...
Την ιστορία αυτή μου θύμισε ο κυρ Γιώργος που οδηγούσε το 5/61 του Διοικητόπουλου (ένα Scania Vabis Ταγκαλάκη) με αφορμή κουταμάρες που ακούστηκαν σήμερα από κάποιους που δεν διαφέρουν από τον εισπράκτορα της ιστορίας μας, ο οποίος πίστευε ότι με την ήσσονα προσπάθεια μπορεί να εξισωθεί με κάποιον που αγωνίζεται. Ούτε στη ζούγκλα δεν συμβαίνουν αυτά.
Ο καθένας παίρνει τη θέση που του αξίζει όταν είναι σοβαρός, κάτι που διαπιστώνεται αργά ή γρήγορα...

Χ.Κ.Λ. 

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο καλός φίλος κ. Β. Παρασαμλής.

http://busoldtimers.blogspot.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver