Έρχεται το Λεωφορείο Τέσλα;



Για τον Νικολά Τέσλα, τον πρωτοπόρο επιστήμονα και geek που άλλαξε ριζικά πολλούς τομείς της κοινωνίας και της ιστορία με τις εφευρέσεις του, μα που επιδεικτικά συνεχίζει ν’ αγνοείται, έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν.
Ας δούμε σήμερα μια ανακάλυψη του Tesla η οποία, όπως αναφέρεται, αναμένεται να υλοποιηθεί:

Πανεπιστήμιο Χρησιμοποιεί Τεχνολογία Tesla για να Φορτίσει Ασύρματα Λεωφορεία!

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Utah παρουσίασε, σε μια εκδήλωση την 15η Νοεμβρίου 2012, ένα -πρώτο στο είδος του- ηλεκτρικό λεωφορείο που φορτίζεται ασύρματα!
Το λεωφορείο Aggie έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους, την 5η Δεκεμβρίου 2012, μεταφέροντας επιβάτες.
Μόλις 16 μήνες μετά την επίδειξη του USU Ιδρύματος Ερευνών, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση του πρωτοποριακού συστήματος ασύρματης μεταφοράς ενέργειας υψηλής ισχύος και απόδοσης, το οποίο μπορεί να μεταφέρει αρκετή ενέργεια για να φορτίσει γρήγορα ένα ηλεκτρικό όχημα.
Τον Ιούλιο του 2011, το USU Ίδρυμα Ερευνών απέδειξε την κατά 90% απόδοση ηλεκτρικής μεταφοράς των πέντε κιλοβάτ πάνω από ένα διάκενο των 10 ιντσών.
Η επίδειξη έγινε για να επικυρώσει το αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν αποτελεσματικά να φορτίζονται με την ασύρματη τεχνολογία.
Η ομάδα του USU’s Wireless Power Transfer (η ομάδα του ιδρύματος USU για την ασύρματη μεταφορά ρεύματος), σε συνεργασία με την πρωτοβουλία του Utah Science Technology and Research initiative’s Advanced Transportation Institute, έχουν σχεδιάσει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να καλύψουν τις ανάγκες μεταφοράς του έθνους.
Με προσεκτική εφαρμογή και συνδυάζοντας τις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας και τις αρχές της επαγωγής του Nikola Tesla, ο μηχανικός Hunter Wu του USU και η ομάδα του, έχουν λύσει ένα από τα ουσιώδη προβλήματα της εποχής μας που προκαλούν πονοκέφαλο παγκοσμίως˙ αυτό της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Η WPT Power Corporation έχει ηγετική θέση στον κλάδο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Η έρευνα του Hunter Wu και της ομάδας του, έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός εύρωστου πρωτότυπου, το οποίο έχει προσαρμοστεί στο λεωφορείο Aggie.
Το πρωτότυπο αυτό, μεταφέρει την ισχύ της ενέργειας πάνω από ένα κενό αέρα, καθιστώντας έτσι μη αναγκαία τη φυσική επαφή.
Η τεχνολογία της ασύρματης μεταφοράς ενέργειας προσφέρει μια πληθώρα από οφέλη για τους καταναλωτές.
Κάποια απ’ αυτά τα οφέλη είναι:
η μεγαλύτερη αξιοπιστία λόγω του ότι η μεταφορά γίνεται χωρίς κινούμενα μέρη ή καλώδια, πρόσθετη ευκολία μέσω της εξάλειψης της plug-in φόρτισης, η διαβεβαίωση της ασφάλειας εξαλείφοντας τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας αλλά και οι αισθητικά καλύτερες συσκευές καθώς εκλείπουν τα μέχρι πρότινος ορατά καλώδια.
Το λεωφορείο Aggie, που έβγαλε στην κυκλοφορία το Πανεπιστήμιο USU, έρχεται για να επιτύχει πολλά και σημαντικά ορόσημα.
Είναι το πρώτο λεωφορείο που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από μια βορειοαμερικανική οργάνωση η οποία είναι επιφορτισμένη με την τεχνολογία της ασύρματης μεταφοράς ενέργειας και είναι το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στον κόσμο με WPT τεχνολογία που συνδυάζει τις τρεις ακόλουθες μετρήσεις απόδοσης: Επίπεδο ισχύος μέχρι 25 κιλοβάτ, περισσότερο από το 90 τοις εκατό της απόδοσης από το δίκτυο ρεύματος για την μπαταρία και μέγιστη μετατόπιση έως έξι ίντσες.
Τα αποκαλυπτήρια του λεωφορείου Aggie σήμερα είναι ένα ιστορικό επίτευγμα και ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός για την επιστήμη και τη μηχανική, που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα.
δήλωσε ο Robert T. Behunin, Ph.D., αντιπρόεδρος της Εμπορευματοποίησης και της Περιφερειακής Ανάπτυξης στο USU.
Ως αποτέλεσμα της εργασίας που έγινε από το Πανεπιστήμιο Utah State, οι μηχανικοί, οι επιστήμονες και οι συνεργάτες καθώς και οι EV ιδιοκτήτες αλλά και οι φορείς εκμετάλλευσης ενέργειας, θα είναι πλέον σε θέση να οδηγούν, απλά, πάνω σε ένα επίθεμα του εδάφους για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους.
Όπως είναι λοιπόν προφανές, τα οφέλη της τεχνολογίας για την ασύρματη μεταφορά ενέργειας εκτείνονται πολύ πέρα από την ευκολία μας.

Η WAVE Inc, μια Utah State University spin-out εταιρεία, εργάστηκε σε συνεργασία με το Ειδικό Ινστιτούτο Προηγμένης Μεταφοράς (USTAR Advanced Transportation Institute) για να φτιάξουν το λεωφορείο Aggie.
Η WAVE αντιμετωπίζει το πρόβλημα των βαρέων και ακριβών ηλεκτρικών μπαταριών του οχήματος μέσω ασύρματης ενέργειας που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια μεταξύ των οχημάτων και του οδοστρώματος.
Το λεωφορείο Aggie αντιπροσωπεύει μια αγορά έτοιμων προϊόντων, που θα χρησιμοποιηθεί για να συνταξιοδοτηθούν σημαντικές τεχνικές κινδύνου.
Πάνω σ’ αυτό το μήκος κύματος κινείται η WAVE για το επόμενο έτος.
Η WAVE, σε συνεργασία με την Utah Transit Authority, θα ξεκινήσει την πρώτη εμπορική επίδειξή της στα μέσα του 2013 στο Πανεπιστήμιο της πανεπιστημιούπολης της Γιούτα.
Θα διαθέσει ένα λεωφορείο 40 πόδων που θα διασχίσει μια διαδρομή της δημόσιας συγκοινωνίας και θα αυξήσει την ασύρματη φόρτιση μεταφοράς ενέργειας από 25 kW έως 50 κιλοβάτ.
Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων TIGGER από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαμετακόμισης και το Πανεπιστήμιο Utah που αγόρασε το λεωφορείο.
Η WAVE προτίθεται να παραδώσει ένα εμπορικά έτοιμο προϊόν που λειτουργεί με την ίδια αξιοπιστία όπως οι τρέχουσες δημόσιες επιλογές διέλευσης λεωφορείων, συμπεριλαμβανομένων και λεωφορείων που θα κινούνται με ντίζελ αλλά και με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Πώς λειτουργεί:

Οι τρέχοντες περιορισμοί της μπαταρίας εμποδίζουν ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο λεωφορείο δημόσιας μεταφοράς, από το να λειτουργεί όλη την ημέρα, μετά από μια ολονύχτια φόρτιση.
Η WAVE λύνει αυτό το πρόβλημα παρέχοντας τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του λεωφορείου κατά τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας του.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως το λεωφορείο σταματά να φορτίσει και χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσει τους επιβάτες του
δήλωσε ο Wesley Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της WAVE.
Αυτή η τεχνολογία καθιστά ανταγωνιστικά τα ηλεκτρικά λεωφορεία με εκείνα του υβριδικού diesel αλλά και με τα ομόλογά τους CNG λεωφορεία (λεωφορεία με ηλεκτρογεννήτριες ντίζελ).
Το Utah State University έχει μεταποιήσει τον τρόπο με τον οποίο διενεργεί την τεχνολογία της λειτουργίας της μεταφοράς. Η υπηρεσία Commercial Enterprises, ένα τμήμα της Εμπορευματοποίησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, παρέχει ένα one-stop-shop για την συνεργασία της βιομηχανίας και την πνευματική ανάπτυξη ακινήτων.
Η πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Utah Science Technology and Research (Η Επιστήμη της Τεχνολογίας και Έρευνας στη Γιούτα) είναι μια πρωτοποριακή και φιλόδοξη πρωτοβουλία του νομοθέτη, που στόχο έχει να ενισχύσει την οικονομία της υψηλής τεχνολογίας της Γιούτα, επενδύοντας σε πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα και στην πρόσληψη νέων, υψηλού διαμετρήματος ανθρώπων.
Πηγές:
Utah University
Wave
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver