Το λεωφορείο που έγινε... γραφείο!



Tο μπροστινό τμήμα του παλιού Ikarus μετατράπηκε σε καλαίσθητο vintage γραφείο μέσα στο υπνοδωμάτιο του Ούγγρου χομπίστα.Oταν η νοσταλγία συναντά την έμπνευση, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πρωτότυπα ρετρό. Χομπίστας στην Ουγγαρία αποφάσισε να μετατρέψει το μπροστινό τμήμα παλιού λεωφορείου ουγγρικής κατασκευής σε vintage διαχωριστικό γραφείου. Ο αγνώστων στοιχείων άνδρας ξόδεψε αρκετό χρόνο και χρήμα προσπαθώντας να απομονώσει το μέρος του λεωφορείου που ήθελε, να το ανακαινίσει, να το βάψει, ακόμα και να επιδιορθώσει τα ηλεκτρολογικά του, έτσι ώστε να λειτουργούν τα φώτα του.

Το εσωτερικό του είναι αρκετά άνετο ώστε να χωρέσει σύγχρονο γωνιακό γραφείο εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστή και καρέκλα, προσφέροντας έτσι ένα δυνατό κοντράστ ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν. Λειτουργικό και ταυτόχρονα αισθητικά όμορφο, το λεωφορείο- γραφείο καταλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη γωνιά του υπνοδωματίου του, το οποίο είναι κατά τα λοιπά διακοσμημένο σε λιτή γραμμή.

Ο γεμάτος φαντασία Ούγγρος ανακάλυψε το συγκεκριμένο λεωφορείο, μάρκας Ikarus, εγκαταλειμμένο σε μια μάντρα και κατέγραψε με την κάμερά του καρέ-καρέ τα στάδια της μεταμόρφωσής του σε γραφείο μέσα στο εργαστήριό του και εν συνεχεία τις ανέβασε στο Διαδίκτυο. Σε χρόνο μηδέν αυτές αναπαράχθηκαν από δεκάδες ιστοσελίδες διακόσμησης και αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές.

Η Ikarus, με έδρα τη Βουδαπέστη, ιδρύθηκε το 1895. Μέχρι το 1955 είχε καταφέρει να επεκτείνει τις εξαγωγές της όχι μόνο και σε άλλα κράτη της ανατολικής Ευρώπης, αλλά και σε Κίνα και Αίγυπτο, ενώ το 1973 κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής λεωφορείων στον κόσμο. Από τη δεκαετία του ’90 και μετά άρχισε να αλλάζει χέρια, μέχρι που το 2006 κατάφερε να διεισδύσει και στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Το λεωφορείο-γραφείο θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για να διαφημίσει τα προϊόντα της ή και για να προτείνει εναλλακτικές χρήσεις τους.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ
 http://www.espressonews.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver