ΟΑΣΘ Πολιτιστική Γραμμή Νο 50



Πολιτιστική Γραμμή Νο 50
Πόσοι από εσάς όταν βρεθήκατε στο εξωτερικό σε κάποια πόλη δεν επιλέξατε να περιηγηθείτε με τα γνωστά σε όλους μας τουριστικά λεωφορεία [sightseeing buses];

Πολιτιστική Γραμμής Νο 50 του Ο.Α.Σ.Θ. ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου 2009. Καλωσορίσε το επιβατικό κοινό στη διαδρομή στην “Ιστορία της πόλης μας”, με στάσεις στα πολυάριθμα μνημεία της που σηματοδοτούν τη μακραίωνη ιστορία της από την αρχαιότητα έως σήμερα. Η βόλτα στην πόλη με το πολιτιστικό λεωφορείο κοστίζει μόνο 2 €  και 1 € το μειωμένο. Σας την προτείνουμε καθώς συγκριτικά με τουριστικά λεωφορεία σε άλλες πόλεις της Ευρώπης έχει χαμηλή τιμή!


Κύριος σκοπός της πολιτιστικής γραμμής είναι να συμβάλει στην προβολή της ιστορικής αλλά και της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Μέσω αυτής οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τα ιστορικά της μνημεία και άλλα πολιτιστικά σημεία αναφοράς.


Ο Οργανισμός επέλεξε ένα σύγχρονο λεωφορείο επενδυμένο εξωτερικά με εικαστική δημιουργία σχετική με βασικά σημεία ενδιαφέροντος της πολιτιστικής γραμμής. Η επιλογή της διαδρομής και των στάσεων έγινε με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης και στις στάσεις δόθηκαν ονομασίες που παραπέμπουν στα μνημεία που βρίσκονται σε εύλογη απόσταση από κάθε στάση.


Το πολιτιστικό λεωφορείο ξεκινώντας από την αφετηρία της γραμμής, στο ύψος της πλατείας του Λευκού Πύργου και αφού διέλθει από τα κύρια μουσεία επί της οδού Μαν. Ανδρόνικου, διασχίζει τις οδούς Αγγελάκη, Αλεξ. Σβώλου, Ερμού, Βενιζέλου, Αγ. Δημητρίου και στη συνέχεια ανεβαίνει μέσω των οδών Ιουλιανού, Ολυμπιάδος, Θεοτοκοπούλου και Ακροπόλεως στα Βυζαντινά κάστρα μέχρι τον πύργο Τριγωνίου. Ακολούθως θα επιστρέφει προς το Ιστορικό Κέντρο μέσω των οδών Κλαυθμώνος, Ακροπόλεως, Λεωφ. Όχι, Ελένης Ζωγράφου, από όπου οι επιβάτες απολαμβάνουν τα Ανατολικά τείχη και την πανοραμική θέα της πόλης και του Θερμαϊκού κόλπου. Η διαδρομή ολοκληρώνεται διαμέσου της οδού Εθνικής Αμύνης και καταλήγει στο Λευκό Πύργο.


Στις στάσεις της πολιτιστικής γραμμής έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση, όπως επίσης και έντυπα σε κυλίνδρους με το χάρτη της διαδρομής και τα σημεία ενδιαφέροντος.


Παράλληλα δημιουργήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, που διατίθεται στον κάθε επιβάτη, το οποίο περιλαμβάνει χάρτη της κεντρικής περιοχής Θεσ/νίκης με τη διαδρομή του λεωφορείου και τα σημεία ενδιαφέροντος για τον επιβάτη. Παρέχονται δε πληροφορίες σχετικές με τα μνημεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος και τον τόπο προσέγγισής τους σε κάθε στάση.

Για τη βέλτιστη πληροφόρηση των επιβατών της πολιτιστικής γραμμής υπάρχουν εντός του λεωφορείου 2 οθόνες στις οποίες προβάλλεται μέσω της Τηλεματικής, παρουσίαση στην ελληνική (και σύντομα στην αγγλική γλώσσα), με τα μνημεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος από τα οποία θα διέρχεται το λεωφορείο κατά τη διάρκεια της διαδρομής.


Επίσης προτείνονται στους επισκέπτες και 3 διαδρομές πεζοπορίας, αφού οι χρήστες της πολιτιστικής γραμμής έχουν τη δυνατότητα, με το ίδιο εισιτήριο, που ισχύει για 24 ώρες, να αποβιβάζονται σε οποιαδήποτε στάση της διαδρομής και αφού ολοκληρώνουν την περιήγησή τους, να συνεχίζουν με επόμενο δρομολόγιο. Εντός του λεωφορείου υπάρχει συνοδός, που θα είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.


Αφετηρία και τέρμα: Λευκός Πύργος.
Ώρες Αναχώρησης: 08:00 – 21:00 [Ιούνιο – Σεπτέμβριο ανά μία ώρα ακριβώς]
09:00 – 16:00 [Οκτώβριο – Μάιο ανά μία ώρα ακριβώς]
Χρονική Διάρκεια Δρομολογίου: 50’ – 60’
Κόστος: 2,00 € το κανονικό
1,00 € το μειωμένο
[δεν ισχύουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών ή ελεύθερης κυκλοφορίας]
Δρομολόγια:  Ανά 1 ώρα ακριβώς
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver