Στους δρόμους της Ισπανίας το πρώτο λεωφορείο με κήπο στην οροφή!

Ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ υλοποίησε ο Ισπανός αρχιτέκτονας τοπίου Marc Granen δημιουργώντας την πρώτη πράσινη στέγη πάνω σε τουριστικό λεωφορείο στην πόλη Τζιρόνα.

Το επαναστατικό σύστημα ονομάζεται "Phyto Kinetic" και χρησιμοποιεί έναν ελαφρύ υδροπονικό αφρό πάχους επτά εκατοστών, ο οποίος είναι πολύ πιο ελαφρύς από το χώμα και μειώνει σημαντικά το συνολικό βάρος στη στέγη. Για το πότισμα των φυτών, μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν τα απόνερα από το κλιματιστικό, όταν αυτό είναι σε λειτουργία.

Σε αυτή τη φάση ο Ισπανός σχεδιαστής, αναζητά χορηγούς και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με μια εταιρεία αυτοκινήτων που εξετάζει το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση «πράσινων στεγών» σε έναν στόλο λεωφορείων στην Βαρκελώνη.

Ο Granen ελπίζει ότι μια μέρα κάθε λεωφορειακή γραμμή στην πόλη θα καλλιεργεί τα δικά της αρωματικά βότανα και καλλωπιστικά φυτά. Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος ο Granen: "πέρα από τους φορητούς πνεύμονες πρασίνου που θα δροσίσουν τα αστικά κέντρα, το σύστημα θα φέρει τους κατοίκους των πόλεων κοντά στη φύση".

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver