Τα Συντάγματα του κόσμου, σε ένα site



Mια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα, δημιούργησε η Google, μέσα από την οποία μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης του Ιστού να διαβάζει και να μελετά τα Συντάγματα όλων των χωρών του κόσμου.
Τα Συντάγματα του κόσμου, σε ένα site
Στόχος, όπως αναφέρεται, του φιλόδοξου εγχειρήματος, είναι να βοηθηθούν οι πολίτες κάθε χώρας, να μάθουν τί συμβαίνει στις χώρες του κόσμου, να μάθουν από τους άλλους και έτσι να αποφεύγονται πολιτικές κρίσεις και συγκρούσεις.

Η online βάση δεδομένων με τα Συντάγματα παρουσιάστηκε επίσημα στη Νέα Υόρκη.

 Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ερευνητών από την οργάνωση σύγκρισης των συνταγμάτων Comparative Constitutions Project.
Η ιστορία της ιδέας Ολα ξεκίνησαν το 2008, οπότε και παρουσιάστηκε η ιδέα. Τότε, υπήρξε ανάγκη δημιουργίας Συνταγμάτων για το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ωστόσο παρατηρήθηκε πως δεν υπήρχε σχετική κεντρική πηγή γνώσεων σχετικά με την παγκόσμια συνταγματική εμπειρία, που να μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμη από όλους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ετησίως, συντάσσονται πέντε έως επτά νέα Συντάγματα κάπου στη Γη, στο πλαίσιο συνήθως κάποιας συνταγματικής μεταρρύθμισης ή αλλαγής καθεστώτος.

Οσοι επισκεφθείτε το www.constituteproject.org θα μπορέσετε να κάνετε αναζήτηση ανά χώρα και ανά έτος. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να ψάξετε αναλυτικά τι προβλέπουν τα διάφορα Συντάγματα για επιμέρους ζητήματα.
www.lifo.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver