Πατρίκιοι και Πληβείοι στο Δημόσιο τον καιρό της κρίσης



Ποιο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο...

Οι Πατρίκιοι και οι Πληβείοι καλά κρατούν αφού από τη μία η πλειοψηφία έχει δει το μισθό τους να μειώνεται στα επίπεδα των 700 και 800 ευρώ και από την άλλη κάποιοι να εξακολουθούν να λαμβάνουν αποδοχές προ κρίσης, και σε πολλές περιπτώσεις σκανδαλωδώς!

Eντυπωσιακός εμφανίζεται ο μισθός του διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, καθώς αγγίζει το μήνα τις 7.761 ευρώ.

 Μάλιστα ακόμη και μεταξύ των υπηρεσιών των ίδιων υπουργείων οι μισθολογικές διαφορές φτάνουν τα 1.500 και τα 2.000 ευρώ για υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα ή περίπου το ίδιο αντικείμενο εργασίας.

Για παράδειγμα στο υπουργείο μεταφορών υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό έχουν μέσες μηνιαίες αποδοχές 2.600 ευρώ την ώρα που οι συνάδελφοί τους στα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ οι μισθοί είναι κοντά στα 1.300 ευρώ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοντά στα 1.700.

Στο ΤΕΟ μάλιστα το οποίο είναι υπό κατάργηση οι μισθοί είναι κοντά στα 2.300 ευρώ το μήνα.

Τα παράλογα συνεχίζονται και σε άλλα υπουργεία. Στο περιβάλλοντος οι υπάλληλοι ΠΕ της ΔΕΗ έχουν μισθούς κοντά στα 3.700 ευρώ μεικτά ή 2.100 καθαρά την ώρα που μισθοί για υπαλλήλους ΠΕ στο ίδιο υπουργείο έχουν μέσο όρο τα 930 ευρώ το μήνα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών ένας υπάλληλος που υπηρετεί στην Ελλάδα έχει απολαβές κοντά στα 1.600 ευρώ ενώ με τα ίδια προσόντα ένας υπάλληλος στο εξωτερικό έχει μισθό 3.600 ευρώ.

 Με δασκάλους και καθηγητές να μην φτάνουν ούτε τα 1.000 ευρώ ακόμη και με προϋπηρεσία 10 ετών κάποιοι θεωρούν προκλητικούς τους μισθούς των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με μέσο όρο τα 2.100 ευρώ ή τους μισθούς των υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ με μέσο όρο στα 2.300 ευρώ το μήνα.

Αντίστοιχα προκλητικοί θεωρούνται εν μέσω κρίσης μισθοί όπως αυτοί στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς με μέσο όρο τα 3.400 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο μέσος μισθός στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων του υπ. Οικονομικών είναι 873,53 ευρώ.

 Στο Κέντρο Κινηματογράφου ο γενικός διευθυντής λαμβάνει μικτές αποδοχές της τάξης των 4.078 ευρώ κοκ

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver