Αποζημιώσεις 2.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους της “Aσπίς” και 10.000 για αυτούς της CommercialΆμεση αλλά μειωμένη μερικώς θα είναι για τους περισσότερους πρώην ασφαλισμένους στην “Ασπίς Πρόνοια” και της Commercial Value, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το σχέδιο που αναμένεται με μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή προβλέπει άμεση αποζημίωση των ασφαλισμένων που έχουν χαμηλές απαιτήσεις της τάξης των 2.000 ευρώ για την “Ασπίς Πρόνοια” και των 10.000 – 15.000 για την Commercial Value, αφού πρώτα έχουν συναινέσει σε οριζόντια απομείωση της αξίας των απαιτήσεων τους κατά 50% περίπου.

Οι δύο ασφαλιστικές έκλεισαν πριν από τέσσερα χρόνια αφήνοντας απαιτήσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ. Οι εκκρεμείς υποχρεώσεις των δύο εταιρειών αφορούν 205.000 συμβόλαια της “Aσπίς Πρόνοια” και 62.500 συμβόλαια της Commercial Value.

Οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων θα καλυφθούν από την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των δύο εταιρειών, η οποία θα μεταφερθεί σε ένα ταμείο, με στόχο την καλύτερη διαχείρισή της.

Οι ασφαλισμένοι της “Aσπίς Πρόνοια” και της Commercial Value θα γίνουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, μεριδιούχοι με δικαίωμα στην περιουσία των δύο εταιρειών, την αξιοποίηση της οποίας θα αναλάβει διαχειριστής του fund που θα δημιουργηθεί με στόχο τη ρευστοποίηση της περιουσίας αυτής υπό ευνοϊκούς όρους.

http://www.newmoney.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver