Εγνατία Οδός: Το κράτος και όχι ο παραχωρησιούχος κατά των παραβατών



Υπογράφηκε ΚΥΑ από Μ. Χρυσοχοΐδη και Γ. Στουρνάρα

Το ελληνικό δημόσιο θα στρέφεται κατ' εκείνων που δεν πληρώνουν διόδια στην Εγνατία Οδό από το 2017, ακόμη και εάν ο αυτοκινητόδρομος θα έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη επενδυτή, όπως προβλέπεται από ΚΥΑ των υπουργών Υποδομών και Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια. 

 «Μετά τη σύναψη της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού το Ελληνικό Δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου 2017, στην περίπτωση που λάβει χώρα παράνομη μη καταβολή διοδίου τέλους θα στρέφεται κατά του χρήστη που παράνομα δεν καταβάλει το διόδιο και θα αποδίδει μετά την είσπραξη του σχετικού προστίμου το αντίτιμο του παρανόμως μη καταβληθέντος διοδίου στον παραχωρησιούχο» αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

 Η απόφαση αυτή είναι διαφορετική από ό,τι ισχύει στους υπόλοιπους οδικούς άξονες που έχουν παραχωρηθεί όπου η ευθύνη για την είσπραξη των διοδίων που παράνομα δεν καταβάλλονται ανήκει στον παραχωρησιούχο και όχι στο ελληνικό κράτος.

 Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει, παράλληλα, την «υποχρέωση εγκατάστασης ολοκληρωμένου αναλογικού συστήματος διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους αυτής άξονες Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής, Α/Κ Λαγκαδά/Σερρών έως το Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα και Α/Κ Χαλάστρας έως τον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων ώστε να εξασφαλίζεται η χρέωση των χρηστών ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση». «Μέχρι τη θέση σε λειτουργία του παραπάνω συστήματος η καταβολή διοδίων τελών σε υφιστάμενους σταθμούς διοδίων θα γίνεται με βάση το ισχύον σύστημα χρέωσης», αναφέρεται.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver