Σύστημα αναγγελίας της επόμενης στάσης ξεκινά στη γραμμή 6 των τρόλλεϋΣύστημα ηχητικής αναγγελίας της επόμενης στάσης θα αποκτήσει, από αύριο 5 Ιουνίου, η γραμμή 6 «ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ», των τρόλε. Έτσι λοιπόν, οι επιβάτες της γραμμής 6, θα ενημερώνονται από τα ηχεία μέσω ειδικού ηχογραφημένου μηνύματος σε δύο γλώσσες, ελληνικά-αγγλικά, για την επόμενη στάση που θα προσεγγίσει το όχημα.

Σε πρώτη φάση το σύστημα θα λειτουργήσει σε όλα τα οχήματα (και στα εφεδρικά) της γραμμής 6 των τρόλεϊ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ) η οποία είναι πρότυπη. Για το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται η τοποθέτηση του συστήματος ηχητικής αναγγελίας της επόμενης στάσης σε οχήματα που δρομολογούνται σε άλλες γραμμές, όπως τη νέα γραμμή Χ80 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ - Χ80», που συνδέει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη), με την Ακρόπολη, το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Συντάγματος.

Το σύστημα της ηχητικής αναγγελίας επιτυγχάνεται μέσω ενός υπολογιστή αναγγελίας γραμμής, μιας συσκευής που υπολογίζει και αναγγέλλει την επόμενη στάση της τρέχουσας γραμμής. Ο συγκεκριμένος υπολογιστής έχει τη δυνατότητα προγραμματισμού τόσο της τρέχουσας γραμμής, όσο και της κατεύθυνσης αυτής. Η ένταση του ήχου είναι ρυθμιζόμενη από τον οδηγό και ο χρόνος αναγγελίας της επόμενης στάσης λαμβάνεται υπόψη από το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών του οχήματος. Ήδη, οι συσκευές έχουν τοποθετηθεί στα οχήματα ενώ έχουν γίνει και οι απαραίτητες δοκιμές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ, Γιάννη Οικονόμου, «με τη συγκεκριμένη ενέργεια επιχειρείται η αναβάθμιση της υπηρεσίας που παρέχεται προς τους επιβάτες και ειδικότερα προς τους τουρίστες-επισκέπτες της πόλης μας με την πληροφόρηση της εξέλιξης του δρομολογίου σε πραγματικό χρόνο».

Υπενθυμίζεται πως στα οχήματα της γραμμής 6 λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και δωρεάν σύνδεση WiFi για τους επιβάτες.

www.skai.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver