Μία στάση λεωφορείου από... Lego



Τα 60 χρόνια από την εμφάνιση των πρώτων Routemaster λεωφορείων, γιορτάστηκαν στο Λονδίνο, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με την κατασκευή μίας κεντρικής στάσης λεωφορείου με 100.000 τουβλάκια Lego αλλά και με μία εντυσωσιακή πομπή από 50 διαφορετικά vintage λεωφορεία.

Φαίνεται ότι το 2014, τα Lego, το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, έχουν την τιμητική τους καθώς μία ακόμη ευφάνταστη πρωτοβουλία, έρχεται για να μας υπενθυμίσει τις πολλαπλές χρήσεις τους. Την αρχή την έκανε ο καλλιτέχνης Jeff Friesen από τον Καναδά, ο οποίος προσπάθησε να αναπαραστήσει σε φωτογραφίες τις τοιχογραφίες του δημοφιλούς street artist Banksy, χρησιμοποιώντας τα τουβλάκια της κόρης του, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Λίγες ημέρες πριν, είχαμε παρουσιάσει την πρωτοβουλία της εταιρείας διανομής Fox Searchlight, η οποία, στο πλαίσιο της διαφημιστικής εκστρατείας για την προώθηση της ταινίας “Grand Budapest” σε Blu-Ray και DVD, ανέθεσε στον Ράιν Ζιγκελμπάουερ και τη δημιουργική του ομάδα να κατασκευάσουν το εν λόγω ξενοδοχείο με τουβλάκια Lego. Για τις ανάγκες του ξενοδοχείου χρησιμοποιήθηκαν 50.000 τουβλάκια από συλλέκτες και εμπόρους του κόσμου.
Αυτήν τη φορά, τα εύσημα δημιουργικότητας και φαντασίας απονέμονται στον μοναδικό επίσημο κατασκευαστή Lego της Βρετανίας, τον Duncan Titmarsh, ο οποίος μετά από χρόνια εργασίας ως κατασκευαστής κουζίνας, αποφάσισε να κάνει το παιχνίδι με τα τουβλάκια, επάγγελμα. Ο Duncan λοιπόν με τη βοήθεια 100.000 Lego κατασκεύασε μία στάση λεωφορείου, στον κεντρικό δρόμο του Λονδίνου, Regent Street, έξω ακριβώς από το πολυκατάστημα παιχνιδιών, Hamleys.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού των 60 χρόνων από τότε που τα λεωφορεία τύπου “Routemaster” έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Λονδίνου. Οι περαστικοί και όσοι περίμεναν στη συγκεκριμένη στάση παρατηρούσαν με έκπληξη και ενθουσιασμό τη χαρούμενη αυτή στάση, δίνοντας χρώμα στη γκρίζα καθημερινότητα του Λονδίνου. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να αποδειχθεί ότι με τουβλάκια Lego μπορούν να κατασκευαστούν τα πάντα ενώ η στάση θα παραμείνει σε αυτήν τη μορφή ώς τα μέσα Ιουλίου. Υπάρχουν σκέψεις για παράταση, αν και εφόσον, δεν υποστεί φθορές ή σημαντικές ζημιές.

 Την ίδια στιγμή, την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο μία μεγάλη παρέλαση με 50 vintage λεωφορεία, από το 1820 έως και σήμερα. Οι επισκέπτες για μία ημέρα είχαν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά τα ιστορικής σημασίας μέσα μεταφοράς που παρέλασαν πανηγυρικά στη Regent Street ενώ κατόπιν ακολούθησε μία σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Λεωφορεία τύπου Routemaster
Τα λεωφορεία τύπου Routemaster σχεδιάστηκαν το 1954 και ξεχωρίζουν για την ανοιχτή τους πόρτα στο πίσω μέρος τους, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να ανεβοκατεβαίνουν ελεύθερα όταν βρίσκεται σε φανάρι ή κολλημένο σε κίνηση. Το 2005 καταργήθηκαν, παρόλα αυτά, λίγα χρόνια πριν, έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στους δρόμους του Λονδίνου. Ακολουθώντας τις νέες τάσεις της τεχνολογίας αλλά διατηρώντας την αισθητική των πρώτων Routemaster, ξαναβγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου, σε πιο φιλική έκδοση για το περιβάλλον και με την ίδια πρόθεση, να εξυπηρετήσουν επιβάτες μακρινών αποστάσεων. Είναι κόκκινα και είναι διπλά.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver