Κόντρα; με τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Τρεις καυτοί φάκελοι που αφορούν τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο ανοίγουν για τρία υπουργεία. Σχετική επιστολή με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αμέσως έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Στο Μαξίμου κάλεσε εκτάκτως ο Σαμαράς Μητσοτάκη-Λοβέρδο για την κόντρα με τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα

Μία επιστολή με τις ενέργειες που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και οι οποίες πρέπει να γίνουν άμεσα, ανέμενε χθες τους υπουργούς (νεοδιορισθέντες και μη) στα γραφεία τους.
Αποστολέας ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τους ζητεί να προχωρήσουν -βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών με την τρόικα- στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών του κράτους (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων (προσπάθεια που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο Α. Σαμαράς κάλεσε εκτάκτως στο Μαξίμου Μητσοτάκη-Λοβέρδο για την κόντρα με τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Παρών είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος", οι υπουργοί Παιδείας Α. Λοβέρδος, Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος και Μεταφορών Μ. Χρυσοχοίδης αιφνιδάστηκαν χθες βρίσκοντας στο γραφείο τους την επιστολή που τους υπενθύμιζε τις ενέργειες που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και οι οποίες πρέπει να γίνουν άμεσα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους ζητά να προχωρήσουν στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών του κράτους (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών με την τρόικα, καθώς και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.
Η αξιολόγηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου.
Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος ενημερώνεται από τον Κ. Μητσοτάκη για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας που αφορά διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ο υπουργός Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος για το αντίστοιχο πρόγραμμα στους δήμους και τις περιφέρειες και ο υπουργός Μεταφορών για την προβλεπόμενη μείωση προσωπικού στις εταιρείες συγκοινωνιών.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών πρέπει να συνεχίσει το θέμα της κινητικότητας και των αλλαγών (που δεν αποκλείουν απολύσεις) σε επίπεδο δημοτικών επιχειρήσεων.
Στο υπουργείο Παιδείας "βλέπουν" την έξοδο 400 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, ενώ πλέον τίθεται άμεσα θέμα μείωσης του προσωπικού των ΔΕΚΟ, με πρώτες τις συγκοινωνίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο  Πολ Τόμσεν μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ μίλησε για απόλυση των υπαλλήλων του Δημοσίου που δεν αποδίδουν.
Είπε μάλιστα ότι “συνεχίζουμε να πιέζουμε για τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”, αφήνοντας έτσι ανοιχτό να ζητηθεί και νέος γύρος περικοπών.
Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει ότι οι άριστοι θα είναι ελάχιστοι, όμως προβλέπει και ένα ποσοστό 15% που θα πάρει βαθμό κάτω από τη βάση.
Ο κ. Στουρνάρας είχε συνδέσει την καλή απόδοση στην αξιολόγηση με μισθολογικό μπόνους, όμως δεν είχε πει το παραμικρό για όσους παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση.
Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι η κακή βαθμολογία δεν συνδέεται με απόλυση όμως η φράση του Πολ Τόμσεν φαίνεται ότι ανοίγει νέο γύρο πιέσεων από την τρόικα που πλέον συνδέει τις απολύσεις όσων δεν πιάνουν καλή απόδοση και με μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων.
Κόντρα Μητσοτάκη-Λοβέρδου
Οι δυο υπουργοί θα έχουν σήμερα συνάντηση καθώς φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν το θέμα τελείως διαφορετικά.
Ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει αμετακίνητος από τη θέση ότι πρέπει να τηρηθεί η έως τώρα συμφωνία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500, ώστε οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις τη διετία 2013-2014.
Ο κ. Λοβέρδος στον αντίποδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ζητεί πλήρωση των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις, άποψη με την οποία είχε συνταχθεί και ο προκάτοχός του κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.
Η διαφωνία έχει πλέον φθάσει στο Μαξίμου και αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των κ. Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου.
http://news247.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver