Ρακιντζής: Η κυβέρνηση προστατεύει τους επώνυμους και παρέχει αμνηστία στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ



Καθεστώς ασυλίας για επωνύμους αλλά και δημόσιους λειτουργούς κατήγγειλε και περιέγραψε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Σε μια περίοδο που το φαινόμενο της διαφθοράς στον δημόσιο βίο έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις και η κυβέρνηση το επικαλείται για να δικαιολογήσει τις αιματηρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και το εισόδημα των μισθωτών, ο Λ. Ρακιντζής κατήγγειλε ότι κάθε φορά που προσπαθεί να ελέγξει κάποιον επώνυμο προσκρούει σε "τείχος ασυλίας".

 Παρ' ότι δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, περιέγραψε τα υλικά αυτού του "τείχους" λέγοντας ενδεικτικά ότι οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ απαλλάσσονται των ευθυνών με νόμο ο οποίος υποκρύπτει αμνηστία, ενώ οι επώνυμοι απαλλάσσονται των κατηγοριών με δικαστικά βουλεύματα.

Ποιος κινεί εν τέλει τα νήματα; Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν χθες τις αιτήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ. να διενεργηθεί έλεγχος από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων και λογοκρισίας (ομιλία Τσίπρα) στη ΝΕΡΙΤ.

http://www.avgi.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver