ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ Π.Α.ΜΕ Η.Λ.Π.Α.Π



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Π.Α.ΜΕ Η.Λ.Π.Α.Π
Συνάδελφοι-ισσες διαμορφώνεται ένα περιβάλλον στον κόσμο της εργασίας πολύ εχθρικό, ένα περιβάλλον που κονταίνει το μπόι του ανθρώπου, τον καθιστά αναξιοπρεπή, σκυφτό και πειθήνιο όργανο, χωρίς ελευθερίες, δικαιώματα, ρωτάμε, θα τους το επιτρέψουμε;
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης μας αποψιλώνουν σαν εργαζόμενους και ανθρώπους, θα τους το επιτρέψουμε;
Απαντάμε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω από τα δικαιώματα μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκύψουμε. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να κρατήσουμε τον εργαζόμενο όρθιο, θα κάνουμε τα πάντα να κρατήσουμε τον άνθρωπο στο ύψος του. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να δείξουμε τον δρόμο και δεν είναι άλλος από την οργάνωση την ρήξη και την ανατροπή.
Συνάδελφοι έχει προκύψει ένα θέμα πολύ σοβαρό, στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, οι διευθύνσεις και η διοίκηση αντί να ζητήσουν επιτακτικά προσλήψεις προσωπικού ξέρουν να ασκούν πιέσεις στους εργαζόμενους με διάφορα μέσα για να καλύψουν τις βάρδιες, ένα από αυτά είναι ο έλεγχος και η αναζήτηση εργαζομένων στην κατοικία τους κατά την διάρκεια ασθένειας τους από διοικητικό εργαζόμενο, προκειμένου να καλλιεργήσουν ένα κλίμα εκφοβισμού και αναστολής στους εργαζόμενους να μην παίρνουν αναρρωτική όταν είναι ασθενείς.
Από την πλευρά μας καταθέσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς τους αρμόδιους τεκμηριώνοντας την θέση μας και απαιτήσαμε να σταματήσουν τους ελέγχους στις κατοικίες των εργαζομένων.
Καλούμε τα Σωματεία των μεταφορών να πάρουν θέση άμεσα και σαφή. Απευθυνόμαστε προς όλες τις κατευθύνσεις και σ όλους τους τόνους, παραφράζοντας τον Μ. ΛΟΥΝΤΕΜΗ « χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο δεν θα μας τα κάνετε εσείς πάλι τέσσερα». MAΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Αθήνα 29 Γενάρη 2015
Προς Διευθύνσεις Αμαξ/σιων
Προς Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο
Σας γνωστοποιούμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον εκφοβισμό των εργαζομένων μέσω του Γ.Κ.Π και της βιομηχανίας απολογιών. Τελευταία η διοίκηση έχει επιδοθεί σε ένα κυνηγητό των οδηγών που έχουν αναρρωτικές άδειες και που χορηγούν γιατροί, τους οποίους δεν ελέγχει και αντ’ αυτού στέλνει διοικητικούς υπαλλήλους στις κατοικίες των εργαζομένων για έρευνα και αναζήτηση προσώπων.
“Κατοικία ορίζεται ως, κάθε χώρος που χρησιμοποιείται για διαβίωση, διαμονή και που δεν είναι προσιτός σε όλους. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη”.
Σας εφιστούμε την προσοχή ότι η αναζήτηση και η έρευνα προσώπων συνιστά παραβίαση οικογενειακού ασύλου και κατάχρηση εξουσίας. Καμία έρευνα δεν γίνετε σε κατοικία παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
Κατά συνέπεια απαιτούμε
α)Να μπουν στο αρχείο όλες οι υποθέσεις που αφορούν έρευνες προσώπων σε κατοικίες.
β) Να δώσετε άμεσα εντολή να σταματήσουν οι έρευνες και οι αναζητήσεις εργαζομένων στην κατοικία τους και η παραβίαση του οικογενειακού τους ασύλου.
Επίσης θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια έτσι ώστε να προασπίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Π.Π.Σ
Χρήστος Κώτσης 09332
(Μέλος του Δ.Σ της ένωσης εργαζομένων)
http://das-oasa.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver