Οι «εξαφανισμένοι» οδηγοί των αστικών συγκοινωνιών



Οι «εξαφανισμένοι» οδηγοί των αστικών συγκοινωνιών - Μπάχαλο με τα ασφαλιστήριαΔιαφορετικά στοιχεία για τους οδηγούς σε λεωφορεία και τρόλεϊ έδωσαν οι υπηρεσίες στον υπουργό. Τα πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ενώ κυκλοφορούν λίγα οχήματα. Τα χιλιάδες μεταφερόμενα ρεπό στα αμαξοστάσια της ΟΣΥ.

Για εικόνα κακοδιαχείρισης τους οδηγούς, τα ασφαλιστικά συμβόλαια λεωφορείων και τρόλεϊ, τις αμοιβές εξωτερικών συμβούλων και τις δαπάνες προβολής του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) επιμένει να μιλάει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μάλιστα, τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση για την τοποθέτηση των νέων διοικήσεων στις εταιρείες του ΟΑΣΑ, είναι άκρως αποκαλυπτικά:
Με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Σπίρτζης, τα μεταφερόμενα ρεπό των υπαλλήλων των αστικών συγκοινωνιών στοιχίζουν 1.000.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το συνολικό μεταφορικό έργο έχει μειωθεί 30% και οι βάρδιες κατά 15%.

«Κάποιοι οδηγοί κάθονται, ενώ άλλοι κάνουν και διπλοβάρδιες, προκειμένου τα λεωφορείο να βρίσκονται στις στάσεις. Κάποιοι εκεί βάζανε μαϊμού ρεπό ή έκαναν άλλη δουλειά». Τα νούμερα συγκλονίζουν: Τα συνολικά μεταφερόμενα ρεπό του προσωπικού κίνησης των αστικών συγκοινωνιών έφταναν στις 8 Δεκεμβρίου τα 9.822 (!) και συγκεκριμένα:
• Αμαξοστάσιο (Α/Σ) ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ 1.194
• Α/Σ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 1.231
• ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ 1.217
• Α/Σ Π. ΡΑΛΛΗ 1.531
• Α/Σ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 230
• Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ 1.287
• Α/Σ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ 289
• Α/Σ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 2.796
• Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΓ. ΣΥΓΚ. ΕΡΓΟΥ 47

Ο υπουργός υποστήριξε πως είναι αδύνατο να εξακριβωθεί ακόμα και ο αριθμός των οδηγών που απασχολούνται σήμερα στα λεωφορεία και τρόλεϊ (στην ΟΣΥ) της Αθήνας. Από την πρώτη ενημέρωση που έλαβε, από τη διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού, προκύπτει πως στις 31/10/2015, «βάσει των στοιχείων που τηρούνται στην Υπηρεσία μας, η δύναμη του προσωπικού που έχει προσληφθεί με ειδικότητα Οδηγού ανέρχεται στα 4.143 άτομα, εκ των όποιων:

• 85 απασχολούνται σε ειδικότητες φύλακα, κλητήρα, πωλητή εισιτηρίων, ελιγμοδηγού, ελεγκτή κομίστρου, εργάτη, λόγω προσωρινής εσωτερικής μετάταξης (έως και 6 μήνες) για λόγους υγείας, βάσει σχετικής γνωμάτευσης Ιατρών Εργασίας, με Απόφαση Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου (σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της Ο.ΣΥ. Α.Ε.).

• 366 απασχολούνται σε ειδικότητες φύλακα, κλητήρα, πωλητή εισιτηρίων, ελιγμοδηγού, ελεγκτή κομίστρου, εργάτη, λόγω εσωτερικής μετάταξης κυρίως για λόγους υγείας (πέραν των 6 μηνών), βάσει σχετικής γνωμάτευσης Ιατρών Εργασίας ή Δευτεροβάθμιας Ιατρικής Επιτροπής, με Απόφαση Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου (σύμφωνα με τις διατάξεις το Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της Ο.ΣΥ. Α.Ε.).

• 21 ετεροαπασχολούνται σε άλλη θέση, λόγω υπηρεσιακών αναγκών της εταιρείας μας.

• 33 είναι αποσπασμένοι ή με διάθεση σε Υπουργεία, Πολιτικά Κόμματα, Υπηρεσίες κλπ.

• 34 απουσιάζουν λόγω μακράς ασθένειας (πέραν του μηνός).

• 19 έχουν συνδικαλιστική απαλλαγή, βάσει ισχύουσας Ε.Σ.Σ.Ε.

• 1 απουσιάζει λόγω άδειας άνευ αποδοχών.

Από τη διεύθυνση παραγωγής συγκοινωνιακού ο υπουργός έλαβε διαφορετική απάντηση.
Όπως αναφέρεται, με βάση τα στοιχεία καταμερισμού των οδηγών στις 1/12/2015, 3416 (2964 λεωφορείων και 452 τρόλεϊ ) οδηγοί εργάζονται επί οχήματος για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού μας έργου.

Επιπλέον, «153 (136 λεωφορείων και 17 τρόλεϊ) οδηγοί των αμαξοστασίων σε άδεια άνευ αποδοχών, μακρά ασθένεια πέραν του ενός μηνός, απόντες από άλλες αιτίες, συνδικαλιστές με πλήρη απαλλαγή, προσωρινή απασχόληση σε άλλη θέση ή ελιγμοδηγοί με εντολή του αμαξοστασιάρχη, εκτέλεση υπηρεσιακών δρομολογίων».

Ακόμα ψάχνουν στο υπουργείο να καταλάβουν πόσοι είναι αποσπασμένοι, πού είναι αποσπασμένοι, πόσοι απασχολούνται σε άλλες ειδικότητες, κλπ.
Εντύπωση προκαλούν και τα στοιχεία για τα συμβόλαια ασφάλισης που καταβάλλουν οι αστικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ). Από τις απαντήσεις που έλαβε το γραφείο του υπουργού προκύπτει πως «τα θερμικά λεωφορεία που ασφαλίζονται για εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου είναι 1624 από ένα σύνολο 2031 οχημάτων. Τα ημερησίως προγραμματιζόμενα για εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου είναι 1146 ενώ κυκλοφορούν μόλις 1075». Επιπλέον, τα θερμικά λεωφορεία (διώροφα τουριστικού τύπου λεωφορεία) που ασφαλίζονται παρά το γεγονός ότι δεν εκτελούν συγκοινωνιακό έργο (ενοικιάζονται κυρίως για διαφημιστικούς λόγους) είναι 4.
Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία (τρόλεϊ) που ασφαλίζονται για εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου είναι 290 από ένα σύνολο 356 οχημάτων. Τα ημερησίως προγραμματιζόμενα για εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου είναι 169 ενώ κυκλοφορούν 160. Τα βοηθητικά οχήματα (κινητά συνεργεία, φορτηγά, επιβατικά κλπ) που επίσης ασφαλίζονται είναι 130 και κυκλοφορούν όλα.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν από τμήμα των εγγράφων που κατέθεσε χθες ο υπουργός Υποδομών στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την έγκριση των νέων διοικήσεων στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών. Τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ αναλαμβάνουν οι Αναστάσιος Ταστάνης και Ιωάννης Σκουμπούρης, αντίστοιχα, πρόεδρος της εταιρείας ΟΣΥ ΑΕ ορίζεται η Ζωή Γεωργίου με διευθύνοντα σύμβουλο τον Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τοποθετήθηκαν ο Σταύρος Στεφόπουλος και Παναγιώτης Βόγκας, αντίστοιχα.

http://www.euro2day.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver