Στα σκαριά το πρώτο στην Ελλάδα ηλεκτρονικό και ανταποδοτικό εισιτήριο λεωφορείουΤο συνδυασμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με παροχή κινήτρων επιβράβευσης χρήσης του για την περιοχή του Λαγκαδά θα εφαρμόσει, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ και το Δήμο Λαγκαδά.

Η πρόταση του ΣΑΣΘ αξιολογήθηκε θετικά και εγκρίθηκε ως μία από τις συνολικά επτά σε όλη την Ευρώπη, που θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «EMPOWER» του προγράμματος «HORIZON 2020». Το ΣΑΣΘ ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης συμμετοχής στο ευρωπαϊκό έργο «EMPOWER» ως «TakeUpCity», με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του ΟΑΣΘ, όσο και του Δήμου Λαγκαδά. Οι τρεις φορείς σε αγαστή συνεργασία συμμετείχαν στο σχετικό διαγωνισμό, επιχειρώντας να αξιοποιήσουν με το βέλτιστο τρόπο τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, εξελίσσοντας τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες σε διεθνές επίπεδο.

 Το ευρωπαϊκό έργο «EMPOWER» είναι ένα νέο έργο το οποίο έχει ήδη εγκριθεί προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «HORIZON 2020», με επικεφαλής εταίρο το Πανεπιστήμιο του Leeds (UK). Το έργο έχει ως στόχο τη μείωση των οχημάτων που κινούνται με συμβατικά καύσιμα στις πόλεις μέσω της αλλαγής συμπεριφοράς κινητικότητας των χρηστών τους με χρήση κινήτρων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διαγωνισμός με στόχο την ανάδειξη επτά τοπικών αρχών πόλεων που θα αποτελέσουν περιοχές εφαρμογής στο πλαίσιο του έργου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, «στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για εξωστρέφεια του φορέα μας, αλλά και για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων, συνεργαστήκαμε με τον ΟΑΣΘ και το Δήμο Λαγκαδά, προκειμένου να καταθέσουμε μια σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες οι αστικές συγκοινωνίες. Η ιδέα για την πρόταση που κατέθεσε το ΣΑΣΘ συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που ετοιμάζει ο ΟΑΣΘ στην περιοχή του Λαγκαδά. Επιθυμία μας είναι να συνδέσουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο με κίνητρα χρήσης αυτού (πόντοι επιβράβευσης - rewarding points ανά χρήση με δυνατότητα εξαργύρωσης ως έκπτωση σε τοπικές και μη επιχειρήσεις ή ως επιπλέον αξία εισιτηρίου από τον ΟΑΣΘ). Απώτερος σκοπός μας είναι η αύξηση της χρήσης του λεωφορείου για μετακινήσεις τόσο εντός όσο και εκτός ωρών αιχμής, και αντίστοιχη μείωση της χρήσης του συμβατικού ΙΧ, με πολλαπλά οφέλη για το Λαγκαδά και για τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών. Και το πετύχαμε. Χάρη στην άοκνη προσπάθεια των συνεργατών μας, τη μεθοδική δουλειά και τη συμπαράσταση του ΟΑΣΘ και του Δήμου, τους οποίους ευχαριστώ και δημοσίως».

 Όπως περιέγραψε ο κ. Παλαιστής, η σύνδεση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με σύστημα πόντων επιβράβευσης χρήσης και προσωποποιημένης πληροφόρησης, θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο χρήσης του από τους επιβάτες. Ακόμη μια ωφέλεια είναι ότι η σύνδεση των κινήτρων με υπηρεσίες και άλλες εμπορικές δραστηριότητες της περιοχής του Λαγκαδά θα συνεισφέρει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στην ανάδειξη της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας των επιχειρηματιών του Λαγκαδά. Επιπλέον, η συνεργασία των φορέων θα δώσει τη δυνατότητα προβολής του Λαγκαδά και της Θεσσαλονίκης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πρόταση του ΣΑΣΘ αρχικώς πέρασε στη δεύτερη φάση αξιολόγησης, στην οποία προσκλήθηκαν δώδεκα από τις πόλεις που υπέβαλαν αίτηση. Την κοινή πρόταση ΣΑΣΘ - ΟΑΣΘ - Δήμου Λαγκαδά υποστήριξαν επίσης ο Σύλλογος Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνών Δήμου Λαγκάδα και το Παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver