Πορτογαλία: ΑΥΞΆΝΕΤΑΙ η συμμετοχή του κράτους στην αεροπορική εταιρεία TAP



Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας αύξησε τη συμμετοχή του κράτους στην αεροπορική εταιρεία TAP από 39% σε 50%, υπαναχωρώντας έτσι εν μέρει σε μια ιδιωτικοποίηση η οποία είχε αποφασισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της δεξιάς, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Το κράτος θα καταβάλει 1,9 εκατομμύριο ευρώ για να εξαγοράσει το 11% του κεφαλαίου από τον αμερικανοβραζιλιάνο επιχειρηματία Ντέιβιντ Νίλμαν και τον πορτογάλο συνεταίρο του Ουμπέρτο Πεντρόσα, οι οποίοι είχαν αποκτήσει πέρυσι το 61% των μετοχών της TAP στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησής της.

 "Η κυβέρνηση δεν θα επεμβαίνει στην καθημερινή διαχείριση της TAP, η οποία θα παραμείνει στα χέρια των ιδιωτών μετόχων", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από την υπογραφή μιας συμφωνίας με την κοινοπραξία Gateway, που διευθύνεται από τον Πεντρόσα.

Η κυβέρνηση θα έχει εντούτοις "μια κυρίαρχη φωνή στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου της TAP", το οποίο θα αριθμεί έξι εκπροσώπους του κράτους και έξι της κοινοπραξίας, διευκρίνισε ο υπουργός Υποδομών Πέδρο Μάρκες.

 "Η TAP θα γίνει μια εταιρεία πιο ισχυρή και θα είναι έτσι σε καλύτερη θέση για να υπεραπιστεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Πορτογαλίας", τόνισε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η αύξηση του μεριδίου του κράτους είναι "σύμφωνη με τον νόμο".

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver