Λονδίνο: Ο μεγαλύτερος στόλος ηλεκτρικών λεωφορείων στην ΕυρώπηΤο Λονδίνο αναμένεται να αποκτήσει το μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι γραμμές λεωφορείων 507 και 521 θα γίνουν οι πρώτες στο κέντρο της πόλης που θα λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το νέο δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, τα 51 νέα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό στα 73, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα του σχεδίου για τη μετατροπή και των 300 μονώροφων λεωφορείων του κεντρικού Λονδίνου σε οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Τα νέα λεωφορεία θα είναι τα πρώτα που θα περιλαμβάνουν οθόνες που προβάλλουν τις επόμενες πέντε στάσεις και την κατάσταση λειτουργίας των άλλων μέσων μαζικών μεταφοράς, καθώς και 12 θέσεις με υποδοχές USB που θα επιτρέπουν στους επιβάτες να φορτίζουν τα κινητά τους.

Τα λεωφορεία θα κατασκευαστούν στη Βρετανία από την κινεζική εταιρεία BYD και τη σκωτζέζικη Alexander Dennis.

«Είναι ζωτικής σημασίας να δράσουμε τώρα για να βελτιώσουμε τον τοξικό αέρα της πρωτεύουσάς μας και να βοηθήσουμε στην πρόληψη των χιλιάδων θανάτων που προκαλεί κάθε χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος Καν.

«Έχω ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βελτίωση του αέρα μας, και η μετατροπή του στόλου των λεωφορείων του Λονδίνου θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στο να καταστούν οι μεταφορές μας καθαρότερες και πιο υγιεινές. Αυτά τα δύο πρώτα ηλεκτρικά δρομολόγια λεωφορείων μέσα στην καρδιά του Λονδίνου είναι ένα ακόμη βήμα προς το τέλος των συμβατικών πετρελαιοκίνητων λεωφορείων στους δρόμους μας. Αυτό θα αποφέρει εκτεταμένη ποιότητα αέρα και θα κάνει το Λονδίνο ένα πραγματικά παγκόσμιο ηγέτη στην υιοθέτηση της τεχνολογίας οχημάτων εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών», πρόσθεσε.

Το Λονδίνο διαθέτει σήμερα περίπου 2.000 υβριδικά ηλεκτρικά λεωφορεία, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του στόλου.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver