Υπεγράφη η σύμβαση για 25 νέα ΤραμΥπεγράφη σήμερα το πρωί χωρίς τυμπανοκρουσίες (λόγω της εθνικής τραγωδίας με τις πρόσφατες πυρκαγιές) και όπως έγκαιρα σας είχε ενημερώσει το ypodomes.com η σύμβαση προμήθειας 25 νέων Τραμ στην Αθήνα μεταξύ της Αττικό Μετρό και του Γαλλικού κολοσσού Alstom.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com στόχος είναι να τρέξει η κατασκευή τους άμεσα. Χρειάστηκε να περιμένουμε σχεδόν 5 χρόνια από τότε που έγινε η πρώτη προσπάθεια προμήθειας νέας γενιάς Τραμ στην Αθήνα, όμως τώρα πάμε για το happy end. Η Alstom ήταν η μόνη που είχε φτάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού προσφέροντας τα 25 Τραμ περίπου στα 55εκατ.ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός για τα Τραμ ήταν 64,25εκατ.ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης έχει διάρκεια 940 μέρες (περίπου 31 μήνες). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Αττικό Μετρό ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το Ε.Π.ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Τα πρώτα νέας γενιάς Τραμ αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Αθήνας προς το τέλος του 2019 και να ολοκληρωθεί η προμήθεια τους μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με την προκήρυξη το πρώτο Τραμ πρέπει να έρθει σε 610 ημέρες (20 μήνες), τα επόμενα 4 σε 670 ημέρες (22 μήνες), τα επόμενα 10 σε 840 ημέρες (27 μήνες) και τα τελευταία 10 σε 940 ημέρες (32 μήνες). Eκτός από την Alstom στον διαγωνισμό της 22ας Μαϊου 2017 συμμετείχαν η Τσέχικη Skoda και η Κορεάτικη Hyundai Rotem.

Τα 25 νέα Τραμ είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου που επεκτείνεται από το 2018 κατά 5,4χλμ στο κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά ενώ θα συμβάλει και στη βελτίωση της καθημερινής απόδοσης των δρομολογίων. Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά συρμών Τραμ που θα ενταχθούν στο δίκτυο της Αθήνας και θα περιλαμβάνουν όλες τις τεχνικές βελτιώσεις που έχουν προκύψει από το 2004 όταν και ήλθε η πρώτη γενιά από την Ιταλία και την Ansaldobreda.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver