Προμήθεια τρόλλεϋ : "Τίτλοι τέλους" στην έρευνα για τη Man




ΑΝΤΩΝΙΑ ΞΥΝΟΥ 


Με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσονται από τις κατηγορίες για την υπογραφή της προμήθειας 90 τρόλεϋ, γνωστή και ως υπόθεση Man, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής και ακόμη 47 άτομα.

Με το υπ’ αριθμ. 1548/2018 βούλευμα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως η υπόθεση δεν θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη, βάζοντας τέλος σε αυτό το στάδιο στην έρευνα που αφορούσε στη διακίνηση μαύρου χρήματος σε πολιτικά και μη πρόσωπα στην Ελλάδα από τη γερμανική εταιρία Man. «Από την έρευνα αυτή δεν προέκυψε καταβολή χρηματικών ποσών σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα έχοντας την ιδιότητα του κατηγορουμένου και δυνάμενα κατά το μάλλον ή ήττον να αποφασίσουν ή η να επηρεάσουν την ανάθεση της κρίσιμης προμήθειας στις εταιρείες ΕΛΒΟ ΑΒΕ και Neoman Bus GmbH» αναφέρεται μεταξύ άλλών.

Μάλιστα, το Συμβούλιο Εφετών αναγνώρισε στο Χρ. Βερελή, ο οποίος όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο είχε παραιτηθεί από τη θέση του για λόγους ευθιξία, αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση, διεκδικώντας αποζημίωση.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των ποσών που είχαν εντοπιστεί να φτάνουν στην Ελλάδα μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ήταν εκείνο ύψους 1.932.598 ευρώ με αποδέκτες εταιρεία συμβούλων. Τελικά δεν προέκυψαν στοιχεία για παράνομες πληρωμές, καθώς κρίθηκε πως η εταιρία είχε σχέση εργασίας με τη Man και ειδικότερα υπήρξε σύμβουλος στην προμήθεια των 90 τρόλλεϋ, την υλοποίηση της οποίας ανέλαβε τότε η ελληνική εταιρεία ΕΛΒΟ.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver