Στη Γαλλία η πρώτη γραμμή λεωφορείων υδρογόνου στον κόσμοOνομάζεται ExquiCiy18 Fuel Cell και πρόκειται για ένα καινοτόμο λεωφορείο ταχείας κυκλοφορίας με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου, που φιλοδοξεί να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση στο κέντρο της γαλλικής πόλης Πο.  Έτσι θα γίνει το Πο η πρώτη πόλη παγκοσμίως, που θα αποκτήσει μία λεωφορειακή γραμμή συγκοινωνίας με ένα μαζικό μέσο μεταφοράς το οποίο είναι υδρογονοκίνητο.

Οκτώ τέτοια λεωφορεία με σχήμα που θυμίζει περισσότερο τραμ θα χρησιμοποιηθούν στη συγκεκριμένη γραμμή, η οποία θα συνδέει τον σιδηροδρομικό σταθμό της γαλλικής πόλης με ένα νοσοκομείο στα βόρεια του αστικού ιστού.

Το 85% της διαδρομής θα απαρτίζεται από μία αποκλειστική λωρίδα κυκλοφορίας του αρθρωτού λεωφορείου, το οποίο θα έχει εκτός των άλλων προτεραιότητα σε όλες τις διασταυρώσεις. Χάρη σε αυτά τα μέτρα εκτιμάται, ότι τα λεωφορεία υδρογόνου θα χρειάζονται για κάθε δρομολόγιο μόνον 17 λεπτά ακόμη και σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής

Τα οχήματα θα κατασκευαστούν από τη βελγική εταιρεία Van Hool, ενώ οι ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου προέρχονται από την καναδική φίρμα Ballard. Μέσα σε κάθε ένα από τα μήκους 18 μέτρων αρθρωτά λεωφορεία θα μπορούν να μεταφέρονται έως 125 επιβάτες και με κάθε φουλάρισμα του ρεζερβουάρ υδρογόνου θα είναι σε θέση να καλύψουν πάνω από 300 χιλιόμετρα.

Για τη νέα γραμμή θα απαιτούνται συνολικά 174 κιλά υδρογόνου την ημέρα, που δεν θα επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με ρύπους αφού από τις εξατμίσεις των φουτουριστικά σχεδιασμένων οχημάτων θα βγαίνουν μόνον υδρατμοί και καθόλου καυσαέρια.


http://www.gazzetta.grΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver