Ισορροπία τρόμου για εργαζομένους στα ΜΜΜ




Οι οδηγοί των λεωφορείων του ΟΑΣΑ εξακολουθούν τα δρομολόγια, εξυπηρετώντας όσους πρέπει να μετακινηθούν. Αν και στα λεωφορεία έχει τοποθετηθεί μια αλυσίδα περίπου μισό μέτρο από τον οδηγό έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος επιβάτης να τον πλησιάσει, η ανησυχία υπάρχει.

«Δεν διατίθενται μάσκες, τα παράθυρα μένουν ανοικτά, αν και τώρα ο καιρός δυσκολεύει τους συναδέλφους. Εμείς προτείναμε να μπουν διαχωριστικά πλεξιγκλάς, όπως στα σούπερ μάρκετ, μεταξύ οδηγών και επιβατών, αλλά δεν έγινε δεκτό», λέει στην «Κ» ο Σταύρος Μανίκας, μέλος του Δ.Σ. του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ (οδηγοί).

«Έχουν δοθεί αντισηπτικά, αλλά όταν τελειώνουν, δεν υπάρχει άμεση αντικατάσταση. Το πρόβλημα είναι οι μάσκες και τα γάντια, πολλοί συνάδελφοι βρίσκουν από μόνοι τους», συμπληρώνει.

Γενικά τα λεωφορεία κυκλοφορούν με λίγο κόσμο, αλλά υπάρχουν και δρομολόγια, κυρίως στο κέντρο, με 20-25 επιβάτες. «Υπάρχει οδηγία για πληρότητα 50%, αλλά προφανώς πρέπει να αφορά τους καθήμενους. Δηλαδή να είναι το πολύ 10-15 επιβάτες μέσα», λέει ο κ. Μανίκας.

Γι’ αυτό όμως πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια, απαιτείται περισσότερο προσωπικό. Θετικό είναι πως το τελευταίο διάστημα γίνεται απολύμανση των λεωφορείων με νέφωση.

«Υπάρχουν όμως “τρύπες” στην ασφάλεια. Όταν το όχημα είναι στο αμαξοστάσιο, ο ελιγμο-οδηγός και ο μηχανικός μπαίνουν μέσα πριν απολυμανθεί, χωρίς να είναι εξασφαλισμένα τα μέσα προσωπικής προστασίας (μάσκα, γάντια κ.λπ.). Το ίδιο και με την καθαρίστρια», καταλήγει.


Με πληροφορίες  από το facebook και το άρθρο της Καθημερινής
https://www.kathimerini.gr/1071251/article/epikairothta/ellada/isorropia-tromoy-gia-ergazomenoys



ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver