«Να αποδεχτούμε ότι στα ΜΜΜ θα υπάρχει και συνωστισμός»




Έκθετος είναι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αφού, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι συγκοινωνίες της Αθήνας λειτουργούν με θερινά προγράμματα δρομολογίων, τα οποία, είναι πιο αραιά σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.

Αντί μάλιστα να προσπαθήσει να δώσει κάποια λύση, δεδομένου της σημασίας που έχει φέτος η αποφυγή του συνωστισμού, ο υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή προτείνει στους πολίτες να αποδεχτούν ότι θα υπάρχει συνωστισμός, «ό,τι και να γίνει» και «όπως σε όλες τις χώρες».

Σε ισχύ βρίσκεται από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου το πρόγραμμα δρομολογίων Θερινό ΙΙ για τα Λεωφορεία και Τρόλλεΰ. Σημειώνεται πως από την άνοιξη μέχρι και χτες βρίσκονταν σε ισχύ το «ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων» τα δρομολόγια του οποίου ήταν συγκρίσιμα με το πρόγραμμα Θερινό Ι το οποίο ισχύει κάθε Ιούλιο και Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα θερινά δρομολόγια βρίσκονται σε ισχύ από τις 13 Ιουλίου. Στη γραμμή του ΗΣΑΠ, τα δρομολόγια από αυτή την εβδομάδα και μέχρι το τέλος του Αυγούστου, θα πραγματοποιούνται με συχνότητες ανά 10,5′ (και 12,5′ τα Σαββατοκύριακα), παρεμφερή με αυτά που ίσχυαν το καλοκαίρι του 2019.

Εκεί που η κατάσταση φέτος είναι χειρότερη, είναι στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Από σήμερα έως τις 7 Αυγούστου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 7′-10′ όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο πραγματοποιούταν από 4,5′ τις ώρες αιχμής. Στη συνέχεια, από 8 έως και 23 Αυγούστου θα πραγματοποιούνται ανά 10′ όλες τις ώρες της ημέρας ενώ πέρυσι πραγματοποιούνταν ανά 5′ μεταξύ 6:00 – 17:30. Θα γίνονται δηλαδή τα μισά δρομολόγια.

Βελτιωμένες θεαματικά φέτος το καλοκαίρι είναι μόνο οι συχνότητες των δρομολογίων του Τραμ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο ότι φέτος πραγματοποιείται μόνο μία διαδρομή (Κασομούλη – Βούλα) από 3 που πραγματοποιούταν πέρυσι (Κασομούλη – Βούλα, Κασομούλη – ΣΕΦ, Βούλα – ΣΕΦ). Έτσι, τα δρομολόγια θα γίνονται μέχρι και ανά 12′ στα μέσα Αυγούστου από 30′ – 40′ πέρυσι.

Το πλήρες άρθρο ατο www.athenstransport.com


ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver