Καθ’ οδόν τα μεταχειρισμένα αστικά λεωφορεία ... που θα ξεκινήσουν δεύτερη καριέρα στην ΕΛΛΑΔΑ



 
Με ένα βάψιμο και ελληνικές πινακίδες αυτά τα mini bus λεωφορεια θα γίνουν σαν καινούργια και θα κυκλοφορούν κανονικά για άλλα 15 χρόνια . Ελληνική πατέντα. « ΕΠΕΝΔΥΣΗ»

Γιάννης Μπαζαίος    www.efsyn.gr

Μπορεί ο διαγωνισμός για τα 300 μεταχειρισμένα αστικά λεωφορεία της Αθήνας να είναι ακόμη άφαντος, αλλά ήδη αρκετά μεταχειρισμένα αστικά λεωφορεία με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για ΟΣΥ και ΚΤΕΛ είναι καθ’ οδόν, όπως τα... δίπορτα των 55 επιβατών   Mercedes-Benz Citaro O530 euro 5 από τον στόλο της SIEGHART (με εμφανείς «ταλαιπωρίες» στο αμάξωμα) που εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο στη Μαριέρα –στο εμπορικό λιμάνι της Βενετίας– και ήδη έχουν φθάσει στην Αττική. 

Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι σήμερα Τετάρτη θα εμφανιστεί τελικά η αρχική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μέχρι αύριο Πέμπτη θα αναρτηθούν οι προδιαγραφές στους ιστότοπους της ΟΣΥ και του ΕΣΗΔΗΣ για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός. 

Οπως όλα δείχνουν θα υπάρχει περιθώριο 35 ημερών για τις προσφορές, αγνώστων ακόμη προδιαγραφών, προϋπολογισμού και προαιρέσεων. Από το υπουργείο Μεταφορών έχουν μιλήσει για συνολικό κόστος 50 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) αλλά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει προϋπολογίσει 10 εκατ. ευρώ φέτος και περίπου 35 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) για κάθε χρόνο ισχύος της σύμβασης, δηλαδή 150 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) για 3+1 χρόνια – Κυριακή κοντή γιορτή... 

Φυσικά, λεωφορεία θα χρειαστούν και τα ΚΤΕΛ, όμως δεν υπάρχουν σχετικά νέα για τον διαγωνισμό ή τις προδιαγραφές (πόσο μεταχειρισμένα, προδιαγραφές καυσαερίων κ.λπ.), ούτε εάν θα εμπλακεί αποφασιστικά η Ομοσπονδία. 

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΑ στα ΚΤΕΛ Αττικής, έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο με βάση τη μελέτη του ΟΑΣΑ που σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης «σύμπραξης», με απευθείας ανάθεση, μεταξύ του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ Αττικής ως κύριο ανάδοχο. Εκτός των ΚΤΕΛ Αττικής που θα διαθέσουν 105 αστικά λεωφορεία, μερίδιο του μεταφορικού έργου αναμένεται να λάβουν και τα ΚΤΕΛ Κορίνθου (με 57 λεωφορεία), Εύβοιας (με 15 λεωφορεία) και το υπεραστικό Θήβας (με 12 λεωφορεία) - ενδεχομένως μέσω κοινοπραξίας που θα συστήσουν. 

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αναμένεται τα ΚΤΕΛ να λειτουργήσουν γραμμές που εξυπηρετούν περιοχές όπως η Σταμάτα, το Κρυονέρι, ο Αγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Μάνδρα, η Μαγούλα, η Ανθούσα, η Πεντέλη, η Αρτέμιδα, ο Γέρακας, τα Γλυκά Νερά, η Παλλήνη, η Ραφήνα, η Σαρωνίδα και η Γλυφάδα, συνολικά 28 περιφερειακές γραμμές, αλλά και τουλάχιστον άλλα 32 διαδημοτικά και τοπικά δρομολόγια.

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver