Τη τοποθέτηση απολυμαντικών μηχανημάτων στα αστικά, προανήγγειλε ο υπουργός μεταφορών



Μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ.Καραμανλής, προανήγγειλε ότι ....η κυβέρνηση σχεδιάζει να προμηθεύσει τον στόλο των αστικών λεωφορείων με συσκευές συνεχούς απολύμανσης. 

Αυτή τη στιγμή, δεκάδες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, δοκιμάζουν μόνιμα ή φορητά συστήματα συνεχούς ψεκασμού, ώστε να καταστρέφονται διάφοροι ιοι και να μην αποτελούν τα ΜΜΕ εστίες μετάδοσης. 

Τα συστήματα ADSPT (Automated disinfection system for public transport), που δοκιμάζονται είναι πολλά και δείχνουν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, σε σειρά μελετών. 

Σύμφωνα με τον κ.Καραμανλή, δεν υπάρχει ακόμη έγκριση για συσκευές στην Ελλάδα, κάτι που θα συμβεί σε ένα -ενάμιση μήνα , οπότε θα δούμε τέτοιες συσκευές στα αστικά λεωφορεία της χώρας. 

Κατά την άποψή μας, θα πρέπει να επιδοτηθεί η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών, μέσω ενός προγράμματος τύπου ΕΣΠΑ, ώστε να την αποκτήσουν και τα ιδιωτικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς το κόστος για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων είναι περίπου 3.000 ευρώ ανά λεωφορείο, ποσό απαγορευτικό αυτή την εποχή της καθίζησης των εσόδων των μεταφορικών επιχειρήσεων. 

 

sakisgeorgiadis.blogspot.com

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver