Ανανέωση στόλου με μεταχειρισμένα οχήματα ... σε αστικές συγκοινωνίες χαμηλού επιπέδου



 

                                                                  Μαύρα χάλια

Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις οι δημόσιες συγκοινωνίες προσφέρουν μόνο τα βασικά. Παρέχουν μια ελάχιστη κοινωνική υπηρεσία και δεν αποτελούν ελκυστική ή βιώσιμη επιλογή μετακίνησης.

Οι προσανατολισμένες στην ποιότητα, ελκυστικές και χωρίς αποκλεισμούς υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών είναι ουσιαστικές και αποτελούν εναλλακτική λύση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο. 

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι επαρκώς χρηματοδοτούμενες και υπάρχει ισορροπία μεταξύ όλων των τρόπων μετακίνησης. 

Ωστόσο, η Ευρώπη περιλαμβάνει επίσης πολλές πόλεις που παρέχουν μια κοινωνική υπηρεσία με ελάχιστα οφέλη, η οποία δεν είναι ελκυστική ή βιώσιμη επιλογή μετακίνησης. 

Αυτές οι πόλεις συνήθως υποφέρουν από έλλειψη οικονομικής στήριξης ή πολιτικών κινήτρων. 

Επιπλέον, τόσο η αρχή όσο και ο φορέας εκμετάλλευσης έχουν ελάχιστες προσδοκίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας του στόλου. 

Κατά συνέπεια, τα επίπεδα κύρους, ελκυστικότητας και χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς μειώνονται κατά πολύ.

Οχήματα / Στόλος 

Η ανανέωση του στόλου συχνά επιδοτείται, αλλά όχι στα απαιτούμενα επίπεδα. Κατά συνέπεια, αγοράζονται μεταχειρισμένα λεωφορεία, τραμ ή τρόλλευ. 

Η λειτουργία τους είναι συχνά προβληματική. 

Η αγορά οχημάτων χαμηλής ποιότητας ή / και σειρών οχημάτων των οποίων η παραγωγή έχει διακοπεί, συχνά οδηγεί σε μερική χρήση ή απόσυρση από την υπηρεσία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό κατά τη διαδικασία αγοράς μεταχειρισμένων οχημάτων να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

Η ηλικία και η τεχνική κατάσταση των οχημάτων. Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι αρχικοί διαχειριστές αποφάσισαν να αποσύρουν τα εν λόγω οχήματα από την υπηρεσία;

Ποια είναι η υπολειπόμενη διάρκεια ζωής των μεταχειρισμένων οχημάτων και κατά πόσο είναι βιώσιμα για μακροπρόθεσμη χρήση

 Όταν αγοράζονται μεταχειρισμένα οχήματα, σειρών η κυκλοφορία των οποίων έχει διακοπεί, δεν είναι εγγυημένη η αξιόπιστη διάρκεια ζωής και λειτουργίας τους, τόσο από τεχνική άποψη όσο και από πλευράς εύρεσης ανταλλακτικών. 

Η χρήση μεταχειρισμένων οχημάτων τονίζει το γεγονός ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν χαμηλό επίπεδο και αυτή η αντίληψη και κουλτούρα αποτελεί κομβικό σημείο. 

Σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει ούτε εταιρική ταυτότητα, γεγονός που οδηγεί στην κακή εσωτερική και εξωτερική αντίληψη των πολιτών για τα οχήματα

Η λειτουργία του στόλου βελτιώνεται όταν ένας ολόκληρος στόλος μεταχειρισμένων οχημάτων προέρχεται από μια πηγή, επειδή είναι ευκολότερη η προμήθεια εργαλείων και εξαρτημάτων συντήρησης.

András Ekés 

Mobility expert, 

Εμπειρογνώμονας κινητικότητας, 

Διευθύνων σύμβουλος Mobilissimus Ltd.

 

Το βρήκα στο internet  και νομίζω ότι ο άνθρωπος το κατέχει πολύ καλά το αντικείμενο του


ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver