ΟΣΕΘ: Από το «κατά φαντασία» ΣΔΙΤ στους «ανταγωνιστές» ...Αφού κάνατε τα αίσχη με τα ΚΤΕΛ θυμηθήκατε ότι υπάρχουν και ευρωπαϊκοί νόμοι όπου δεν τους έχετε εφαρμόσει  αλλά ΘΑ τους εφαρμόσετε ΠΡΟΣΕΧΩΣ.... Μάλλον γιατί θα έχετε ξεκουμπιστεί όλοι ΠΡΟΣΕΧΩΣ .... 'Η μήπως πρόκειται να ξεχάσουμε πόσο μεγάλη ζημιά έχετε κάνει στο δημόσιο ταμείο... 'Η μήπως δεν καταλάβαμε ότι τα λεφτά για την ανανέωση του στόλου του ΟΣΥ ο καραμανλής τα έφαγε με τα ΚΤΕΛ και το LEASING...


Τελειώνει το μονοπώλιο του ΟΑΣΘ ως το 2025 (ποιο μονοπώλιο; - αυτό με τα ΚΤΕΛ;  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ), σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στο Radio North 98 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Τόσκας, αφού ο ΟΣΕΘ ήδη έχει ξεκινήσει την επεξεργασία προδιαγραφών για έναν διαγωνισμό «ανοίγματος» της Αστικής Συγκοινωνίας του νομού, σε ιδιώτες παρόχους που θα λειτουργούν ανταγωνιστικά στον ΟΑΣΘ. 

«Νομίζω ότι το μέλλον μας κατευθύνει στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κανονισμού 370 του 2007 που μιλά για διαγωνιστικές διαδικασίες, μιλάει για ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες ανάθεσης και ανταγωνισμού… Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε αυτό τον καιρό, πέραν του ότι ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, είναι να προετοιμάσουμε έναν διαγωνισμό εφάμιλλο των ευρωπαϊκών διαγωνισμών των πόλεων της Ευρώπης για το προσεχές διάστημα, για το μέλλον της συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το διαγωνισμό ενδεχομένως να συσχετίσουμε, μετά τις μετακινήσεις με το Μετρό. » 

Ερωτώμενος αν δουλειά του ΟΣΕΘ είναι να προετοιμάσει τους όρους μίας προκήρυξης για έναν καινούριο πάροχο , έναν καινούριο ανταγωνιστή του ΟΑΣΘ στην πόλη, ο κ. Τόσκας είπε χαρακτηριστικά: «θεωρώ ότι είναι μία υποχρέωσή μας.» Και αποκάλυψε πως «οι συζητήσεις έχουν γίνει (σ.σ. με το υπουργείο) και ενόψει του 2023-2024 θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε αυτοί οι διαγωνισμοί να βγουν προς τα έξω, καθώς η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει. Θεωρώ ότι το 2025 θα είναι ένα ορόσημο ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει συγκοινωνία μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών και ένα ξεκάθαρο συγκοινωνιακό μοντέλο.» 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, ερωτηθείς πως θα πρέπει να λειτουργεί η κρατική επιδότηση όταν θα έχουμε δύο ή περισσότερους παρόχους αστικής οδικής συγκοινωνίας σημείωσε: «Έχω την εντύπωση πως θα δοθούν προδιαγραφές και κατάλληλες οδηγίες και θα υπάρχουν κατάλληλοι δείκτες ποιότητας παροχής έργου, θα γίνονται αξιολογήσεις και αυτό είναι το έργο της αρχής μεταφορών του ΟΣΕΘ στο μέλλον, νομίζω προς εκεί κατευθύνεται όπως ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και εν συνεχεία θα υπάρχει κατανομή και των κερδών και των εισπράξεων αλλά και των επιδοτήσεων των κρατικών.»

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver