Δεκάδες εκατομμύρια στην Ακτωρ για τις καθυστερήσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης



Απόστολος Λυκεσάς www.efsyn.gr 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο έγγραφο των 183 σελίδων, με το οποίο χρεώνει στο Δημόσιο ακόμη και το πλύσιμο των αυτοκινήτων της ή τη φύλαξη όλων των σταθμών, η Ακτωρ αναφέρεται σε προηγούμενες αιτήσεις αποζημιώσεων τις οποίες η Αττικό Μετρό έχει δεχθεί (;), ξεκαθαρίζει ότι δεν ευθύνεται για τις καθυστερήσεις αλλά και πως η Α.Μ. «συνομολογεί ότι ο ανασχεδιασμός του σταθμού “Βενιζέλου” προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα του έργου», οπότε «η αποζημίωση επεκτείνεται έως το χρονικό σημείο έναρξης των εργασιών» 

Χωρίς χρονοδιάγραμμα και… εκτός κάθε χρονοδιαγράμματος, πόσο μάλλον για τo τέλος του 2023, με εκτίναξη του κόστους, με διαρκείς καταβολές αποζημιώσεων στον εργολάβο και με επιθέσεις εναντίον πολιτών για να θολώνουν την πραγματική εικόνα βαδίζουν η κυβέρνηση και η Αττικό Μετρό (Α.Μ.) σε ό,τι αφορά την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης. Σχεδόν ένα εκατομμύριο τον μήνα ζητά και παίρνει εδώ και μήνες η ανάδοχος εταιρεία Ακτωρ. 

Το έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.» δείχνει ανάγλυφα τις καθυστερήσεις που προκαλούνται αποκλειστικά και μόνο λόγω της κυβερνητικής εμμονής στην επιλογή να καθυστερήσουν και οι 13 σταθμοί του μετρό, της καταστροφικής για τα αρχαία και τη Θεσσαλονίκη επιλογής που στέλνει μαθηματικά την ολοκλήρωση του έργου στο 2025, πρόβλεψη για την οποία εδώ και καιρό προειδοποιεί με ακρίβεια ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. 

Κυβέρνηση, Α.Μ. και «φορείς» της πόλης ξέρουν να απειλούν εμμέσως τους πολίτες που προσπαθούν να σώσουν την υπόγεια Βυζαντινή Πομπηία, αλλά δεν λένε κουβέντα για την ουσία της υπόθεσης, για τις λάθος επιλογές, και ψάχνουν αγωνιωδώς αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσουν την αποτυχία τους. 

Με έγγραφό της στις 30.11.2021 η Ακτωρ υποβάλλει αίτημα για αποζημίωσή της «προς ανόρθωση της ζημίας, την οποία υπέστη κατά το χρονικό διάστημα 1.2.2021 έως και 30.4.2021 και εξακολουθεί να υφίσταται», όπως σημειώνει, «συνεπεία συνεχιζόμενων μέχρι και σήμερα καθυστερήσεων της Α.Μ. αναφορικά με τα κρίσιμα ζητήματα, ιδίως σε σχέση με τον Σταθμό “Βενιζέλου” με αποκλειστική υπαιτιότητα της τελευταίας ως ΚτΕ (σημ. κυρίου του έργου). Το ποσό της αιτούμενης αποζημίωσης ανέρχεται συνολικά σε δυο εκατομμύρια πεντακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες τριακόσια εννιά ευρώ και 0,12 (2.553.309,12 €)», δηλαδή για 3 μήνες.


ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver