H Μόσχα υποδέχεται το 1000ό ηλεκτρικό λεωφορείο



Ηγέτης σε  παγκόσμιο επίπεδο στην μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αναδεικνύεται η πόλη της Μόσχας στους δρόμους της οποίας πρόσφατα κυκλοφόρησε το 1000ό ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο. 

Το λεωφορείο αυτό, το οποίο διαθέτει ειδικό εμφάνιση για την περίσταση, ήταν ταυτόχρονα το 400ό που αγοράστηκε μέσω Πράσινων Ομολόγων, συμβολίζοντας έτσι τη συλλογική προσπάθεια για μία πιο φιλική προς το περιβάλλον πόλη. 

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση στα αστικά λεωφορεία της Μόσχας ξεκίνησε το 2018 και μέχρι σήμερα τα οχήματα αυτά έχουν αποδείξει την αποδοτικότητάς τους, έχοντας δρομολογηθεί σε 66 γραμμές και καλύπτοντας συνολικά 60 εκατομμύρια χιλιόμετρα, μεταφέροντας πάνω από 150 εκατομμύρια επιβάτες. 

Ταυτόχρονα, οι αρχές της Μόσχας φροντίζουν και για τις απαραίτητες υποδομές, αφού οι 168 σταθμοί φόρτισης της πόλης πρόκειται να αυξηθούν σε 500 ως το τέλος του 2023. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Μόσχας έχουν αποδειχθεί αξιόπιστα και άνετα για τους επιβάτες. Κάθε όχημα έχει χωρητικότητα 85 επιβατών, ενώ διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως χαμηλό δάπεδο, ράμπες εισόδου και χώρους αποσκευών που τα κάνουν φιλικά σε άτομα με αναπηρίες. Επιπλέον, διαθέτουν θύρες φόρτισης κινητών συσκευών, κλιματισμό και οθόνες πολυμέσων ενώ συμπεριφέρονται άριστα σε ακραίες θερμοκρασίες, μην έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα στη λειτουργία τους εδώ και τέσσερις (ρωσικούς) χειμώνες. Οι μπαταρίες τους διαθέτουν σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας ώστε να η θερμοκρασία τους να διατηρείται σταθερή, ακόμα και όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος φτάνει τους -40 βαθμούς κελσίου το χειμώνα ή τους +40 βαθμούς το καλοκαίρι. 

Το 2021 η Μόσχα σταμάτησε να προμηθεύεται λεωφορεία diesel για αστικά δρομολόγια, στρεφόμενη σε πράσινες εναλλακτικές, συμβαδίζοντας με τις παγκόσμιες τάσεις. Το 2022 σχεδιάζεται η προμήθεια 600 επιπλέον ηλεκτρικών λεωφορείων, ενώ ως τα τέλη του 2023 η πόλη θα διαθέτει περισσότερα από 2.200 ηλεκτρικά λεωφορεία, το 40% δηλαδή του στόλου. Στόχος της τοπικής κυβέρνησης είναι η προμήθεια περισσότερων από 500 ηλεκτρικών λεωφορείων κάθε χρόνο έτσι ώστε ως το 2030 το σύνολο των αστικών λεωφορείων της Μόσχας να είναι ηλεκτρικά. Παράλληλα, σε συνεργασία με εταιρείες υπάρχει σχέδιο για ανάπτυξη ενός μοντέλου λεωφορείου υδρογόνου. 

Πηγή: sustainable-bus.com  via   athenstransport.com



ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver