To «μέλλον» των αστικών συγκοινωνιών ... στην ΑΘΗΝΑ




Αυτά που προσπαθεί να περάσει  η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις αστικές συγκοινωνίες της μητροπολιτικής ΑΘΗΝΑΣ είναι γνωστά στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ εδώ και μία δεκαπενταετία . Πάρτε μια γεύση τι επικρατεί στη ΚΥΠΡΟ και θα  κατανοήσετε γιατί  πλέον στην Ευρώπη τη συγκοινωνία στα μεγάλα αστικά κέντρα  την ασκούν δημόσιες εταιρείες και την συγκοινωνία στην ύπαιθρο ιδιωτικές . Διαφορετικές συνθήκες - διαφορετικά μεγέθη - διαφορετικές ανάγκες μετακίνησης .

Ο Διεθνής Διαγωνισμός, έφερε στις αστικές συγκοινωνίες της Κύπρου τους επενδυτές της Cyprus Public Transport κι από τότε τα προβλήματα διογκώνονται. 

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας της εταιρείας Cyprus Public Transport, μετά την απόλυση συναδέλφων τους και απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. 

Μεταξύ άλλων, τα Συνδικάτα (στην Κύπρο  ονομάζονται "Συντεχνίες"), αναφέρουν και την πραγματική αιτία: «στα περισσότερα τμήματα της εταιρείας έχουν παραγκωνιστεί οι Κύπριοι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται για αρκετά χρόνια στις εταιρείες, και τις εργασίες τους διενεργούν εργαζόμενοι που έχουν έρθει από το εξωτερικό. Από την ανάληψη των εργασιών από τη συγκεκριμένη εταιρεία έχουν αποχωρήσει πέραν τον 80 οδηγών και περίπου 20 από το βοηθητικό προσωπικό». 

Η συγκοινωνία στις επαρχίες Λευκωσίας/ Λάρνακας (31 γραμμές), εκτελείται από τις 5-7-2020 από τη CPT, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό, με 220 ολοκαίνουργια λεωφορεία (155 Κινέζικα και 65 VDL), εκ των οποίων τα 140 πραγματοποιούν δρομολόγια στην επαρχία Λευκωσίας και τα 58 στην επαρχία Λάρνακας. 

H CPT είναι κοινοπραξία της Κυπριακής Kapnos, με την Malta Lines, η οποία Malta Lines, είναι θυγατρική της Ισπανικής Autobuses Urbanos de León S.A. (ALESA), η οποία με τη σειρά της ανήκει στον όμιλο της Ισπανικής ALSA, ο οποίος ανήκει στη Βρετανική National Express. 

 « Ωρε διοικητικά συμβούλια  που πληρώνουν οι κύπριοι φορολογούμενοι ... »

 

    www sakisgeorgiadis.blogspot.com

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver