Γαλλία: Η κυβέρνηση προσφέρει 9,7 δισ. ευρώ για την πλήρη κρατικοποίηση της EDF (Electricite de France)




Το έχω αναφέρει χιλιάδες φορές. Οι «μεταρρυθμίσεις» που έγιναν στην Ευρώπη πριν 30 χρόνια βλέπουμε την αποτυχία τους σήμερα . Οι σημερινοί Έλληνες «μεταρρυθμιστές» πολιτικοί - που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα για προσωπικό τους όφελος - πρέπει να τους θεωρούμε προδότες

H γαλλική κυβέρνηση προσφέρει 9,7 δισ. ευρώ για την πλήρη κρατικοποίηση της Electricite de France (EDF) καθώς επιδιώκει να λύσει τα προβλήματα της εταιρείας ηλεκτρισμού που εντείνουν την ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση. 

Εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη την τελευταία γενιά, η Γαλλία θέλει να κρατικοποιήσει πλήρως την υπερχρεωμένη EDF για να ελέγχει τους λογαριασμούς ρεύματος, προχωρώντας παράλληλα σε μεγάλες επενδύσεις για να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα. 

Η αξιοπιστία των πυρηνικών αντιδραστήρων της EDF έχει επιδεινωθεί, ενώ η κατασκευή νέων εργοστασίων έχει ανακοπεί λόγω καθυστερήσεων και υπερβάσεων στο κόστος

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με το πλαφόν στην τιμή του ρεύματος που επέβαλε η κυβέρνηση, έκαναν το χρέος της EDF να φαίνεται όλο και λιγότερο βιώσιμο. 

Η κρατικοποίηση θα καθησυχάσει τους πιστωτές της EDF για την οικονομική σταθερότητά της, αλλά θα αφήσει πολλές άλλες προκλήσεις για τον διάδοχο του 67χρόνου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, ο οποίος θα παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο. 

 

www.imerisia.gr με πληροφορίες από Bloomberg

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver