ΣΤΑΣΥ: Ιστορία για γέλια και για κλάματα



Δικαστήριο ζητά το κλείσιμο της τερματικής στάσης του Τραμ στο Σύνταγμα, αν δεν επισκευαστεί φωτεινός σηματοδότης 

Το πρόβλημα με το σηματοδότηση του Τραμ στο Σύνταγμα προέκυψε από το Νοέμβριο του 2020, όταν άνοιξε και πάλι το τμήμα της γραμμής Σύνταγμα – Κασομούλη, δύο χρόνια μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας λόγω της γνωστής περιπέτειας με την κοίτη του Ιλισού.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής με αφορμή τη βλάβη σε φωτεινό σηματοδότη που έχει τοποθετηθεί λίγο πριν την είσοδο στην στάση του Συντάγματος. Μέσω του σηματοδότη αυτού, ο οποίος βρίσκεται σε συγχρονισμό με παρακείμενους φωτεινούς σηματοδότες για τα Ι.Χ. και τους πεζούς, ελέγχονται οι ασφαλείς διελεύσεις των συρμών κατά την έξοδό τους από τη στάση του Συντάγματος. Όμως, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, από το Νοέμβριο του 2020, σε διάφορα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο σηματοδότης παραμένει στο κόκκινο με αποτέλεσμα οι οδηγοί των συρμών να καλούνται να τον παραβιάζουν προκειμένου να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη, ενώ ενημερώνουν το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας προκειμένου να σταλεί προσωπικό για την επιδιόρθωση του προβλήματος. 

Μάλιστα, όπως κατατέθηκε από μάρτυρα, καθώς η εταιρεία γνωρίζει πως ο συγκεκριμένος σηματοδότης παρουσιάζει προβλήματα καθημερινά, έχει προβλεφθεί καθημερινή 6ωρη βάρδια ειδικού επιθεωρητή ο οποίος επαναφέρει το σηματοδότη χειροκίνητα όταν παρουσιάζει δυσλειτουργίες. 

Με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, η δικαστής ζήτησε την οριστική αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος των φωτεινών σηματοδοτών εντός τριών μηνών, ενώ μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού (δηλαδή από τις 26 Δεκεμβρίου), απαγορεύεται ο τερματισμός των συρμών του Τραμ στο Σύνταγμα αν δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. 

Επιπλέον, η ΣΤΑ.ΣΥ. θα πρέπει να εξασφαλίσει την παρουσία ειδικού επιθεωρητή στο Σύνταγμα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Τραμ, όλες τις μέρες της εβδομάδας. Τέλος, στο σωματείο των ηλεκτροδηγών δίνεται προθεσμία 60 ημερών ώστε να ασκήσει αγωγή προκειμένου η υπόθεση να πάει σε δίκη. 

 

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver