ΟΑΣΘ : Η λεηλασία των λεωφορείων της Λειψίας



Νίκος Ηλιάδης www.makthes.gr 

Tα περίφημα λεωφορεία της Λειψίας,είναι  ίσως το μεγαλύτερο φιάσκο αγοράς οχημάτων στην ιστορία του ΟΑΣΘ. 

Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την αγορά τους από το δήμο Θεσσαλονίκης και την παραχώρησή τους στον ΟΑΣΘ, μόλις το 1/3 εξ αυτών κυκλοφορούν στους δρόμους. Πρόκειται για περίπου 15 με 17 λεωφορεία, από τα συνολικά 49. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σταθμευμένα στα αμαξοστάσια. 

Μάλιστα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύει το makthes.gr, ορισμένα απ' αυτά έχουν... λεηλατηθεί καθώς, ελλείψει ανταλλακτικών, οι τεχνικοί του ΟΑΣΘ αφαιρούν εξαρτήματα από τα παρκαρισμένα οχήματα προκειμένου να διατηρήσουν σε υποφερτή κατάσταση αυτά τα 15 με 17 που κυκλοφορούν στους δρόμους.

 


Τα λεωφορεία της Λειψίας αποδείχθηκαν εξ αρχής προβληματικά για διάφορους λόγους και είναι αναπάντητο ακόμη το ερώτημα «πώς έγινε αυτή η αγορά χωρίς να γίνει προηγουμένως εξονυχιστικός έλεγχος». 

Τα βασικότερα προβλήματα αφορούν τους καταλύτες τους, κάποια από τα ηλεκτρολογικά τους και φυσικά το γεγονός ότι δεν διαθέτουν κλιματισμό. 

Πριν από περίπου έναν και πλέον χρόνο ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας είχε υποβάλλει πρόταση προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη συνολική επισκευή των 49 λεωφορείων, προϋπολογισμού περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το υπουργείο δεν έδωσε ποτέ την έγκρισή του για να προχωρήσουν αυτές οι εργασίες. 

Ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κώστας Ταγγίρης δηλώνει ότι οι επισκευές μπορούν να γίνουν εκ των ενόντων. Προς το παρόν, πάντως, τα 2/3 των λεωφορείων στέκουν αναξιοποίητα στα αμαξοστάσια και “δανείζουν” τα εξαρτήματά τους προκειμένου να κυκλοφορεί το υπόλοιπο 1/3.

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver