Πανηγύρια... για την ιδιωτικοποίηση ακόμα δύο γραμμών



 



Απόστολος Λυκεσάς www.efsyn.gr 

 

Μόνο με… τιμές υποδοχής αρχηγού κράτους δεν έγιναν δεκτά στη Θεσσαλονίκη 12 λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που θα εξυπηρετούν δύο γραμμές του ΟΑΣΘ μετά τη νέα σύμβαση που επικυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, συγκεκριμένα τις γραμμές Νο 58 «Βενιζέλου-Πανόραμα-Διασταύρωση Χορτιάτη» και Νο 59 «Τοπικό Πεύκων», στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. 

 Η ανακοίνωση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) στάζει μέλι για την επέκταση της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών που εξελίσσεται διά της σαλαμοποίησης του συγκοινωνιακού έργου, αφού για τον ΟΣΕΘ το σχέδιο «αποσκοπεί στην πολλαπλή στήριξη του έργου του ΟΑΣΘ και στην επικέντρωση του ρόλου του εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες». 

Πάντως, από την ανακοίνωση του ΟΣΕΘ απουσίαζε η αναφορά στο πόσο… φτηνότερα κοστίζει στο Δημόσιο η συγκοινωνία με τα ΚΤΕΛ, σε σημείο να αναρωτιόμαστε μήπως συνέβη κάτι και πρέπει να ανησυχούμε. Είχαν ανησυχήσει, θυμίζουμε, πριν από μία εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, το σωματείο των οποίων με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι «η στοχευμένη εγκατάλειψη της συγκοινωνίας της πόλης μας δημιούργησε εκ νέου τις “τεχνικές προδιαγραφές” για εκχώρηση και νέων λεωφορειακών γραμμών σε ιδιώτες, παρακάμπτοντας μάλιστα τις ευρωπαϊκές οδηγίες του 1370 περί χρονικών ορίων εκχώρησης και διαδικασίας δημόσιου διαγωνισμού». 

Το ωραιότερο πάντως στη χθεσινή επινίκια ανακοίνωση του ΟΣΕΘ είχε κρατηθεί για την τελική παράγραφο στην οποία σημειωνόταν πως «για την απόφαση του ΟΣΕΘ προηγήθηκε η διαβούλευση και η σύναψη σύμβασης μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε., στη βάση του έργου και της πολύχρονης συνεργασίας που υπάρχει με τον ΟΑΣΘ». Δηλαδή η διετής σύμβαση για την περίοδο 2020-2022 βαφτίστηκε «πολυετής». Να αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο «νονός» ή όχι;

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver