Σε χρόνο – ρεκόρ άλλαξε το «φωτογραφικό» νομοσχέδιο του υπουργείου μεταφορών



 



Ένα από τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης για να πάρουμε τη δεύτερη δόση, πράγμα που συνέβη την Πέμπτη, ήταν και η ψήφιση νομοσχεδίου για το άνοιγμα της αγοράς επιβατικών υπεραστικών μεταφορών. 

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε προ μηνών από τη Βουλή αλλά στο υπουργείο Υποδομών λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. 

Στις Βρυξέλλες θεώρησαν πως δεν καλύφθηκε το ορόσημο γιατί το νομοσχέδιο είχε προβλέψεις που διατηρούσε κλειστή την αγορά καθώς «φωτογράφιζε» τα ΚΤΕΛ

Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες και προκειμένου να λάβουμε τη δεύτερη δόση ο νόμος άλλαξε. 

 -Σε ποιο σημείο; Εκεί που προέβλεπε πως οι υποψήφιοι για τη διεκδίκηση υπεραστικού έργου στη μεταφορά επιβατών πρέπει να διαθέτουν σταθμούς ή να καταθέσουν εγγυήσεις πως θα έχουν σταθμούς με την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού. 

Όπως είχε γράψει το Powergame.gr, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν καταθέσει μια ενδιάμεση λύση που δεν έβρισκε σύμφωνους ούτε τα ΚΤΕΛ, ούτε την κυβέρνηση. 

Πρότειναν πως αν σε μια περιοχή (π.χ. Αχαΐα) γίνει διαγωνισμός και αναλάβει το συγκοινωνιακό έργο ένας άλλος επενδυτής και όχι τα ΚΤΕΛ, τότε αυτός ο επενδυτής να χρησιμοποιεί, με βάση προσυμφωνημένους όρους, τον σημερινό σταθμό των ΚΤΕΛ. 

Τώρα οι υπηρεσίες της Κομισιόν περιμένουν τους διαγωνισμούς που προβλέπει ο νόμος για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου ώστε να διαπιστώσουν αν τηρηθεί το επόμενο ορόσημο για το Ταμείο Ανάκαμψης: το πραγματικό άνοιγμα της αγοράς.

 

THE POWER GAME  Στις 07:50, 21 Ιαν 2023 



ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver