O εφοπλιστής Πατέρας και το αυξημένο κόστος της Γραμμής 4 του Μετρό



Ο πρόεδρος Νικόλας (Πατέρας) μάθαμε χθες ότι προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της Αττικό Μετρό ΑΕ για τη Γραμμή 4 του μετρό Αθήνας, με αφορμή το Πάρκο Ριζάρη.

O εφοπλιστής ζητεί να μετακινηθεί η έξοδος του σταθμού του Ευαγγελισμού για την υπό κατασκευή γραμμή 4 του μετρό (Άλσος Βεΐκου – Γουδή), ώστε να διασωθούν 230 δέντρα εντός του πάρκου Ριζάρη. 

Κατά τον πρόεδρο Νικόλα, «η Αττικό Μετρό ΑΕ δεν έλαβε υπόψη τη μελέτη αυτήν και την “έθαψε”, ενώ ο Όμιλος ΑΒΑΞ επιχείρησε να αυξήσει το κόστος κατασκευής της γραμμής 4 κατά 50 εκατ. ευρώ, επικαλούμενος τη μετακίνηση». 

Επειδή δεν σκαμπάζω από τεχνικά και μελέτες, προκαταβολικά (και πριν από την ετυμηγορία του ΣτΕ) σπεύδω να πω ότι σίγουρα έχει δίκιο. Όμως όλα αυτά έχουν ελάχιστη σημασία μπροστά στην επανεμφάνιση στα δημόσια πράγματα του εφοπλιστή Πατέρα. Μάλιστα, χθες, που δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι είχαν κλείσει οι δρόμοι επ’ αφορμής της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, δεν σας κρύβω πως πίστεψα ότι άρχισαν να διαδηλώνουν αυθόρμητα οι Αθηναίοι, μετά την παρέμβαση Πατέρα για το Πάρκο Ριζάρη. ! 

Επίσης, κάτι άλλοι, άθλιοι, που δεν έχουν παρακολουθήσει τις χιλιάδες φιλανθρωπίες του προέδρου Νικόλα, απέδιδαν την προσφυγή σε μια προσπάθεια του γνωστού εφοπλιστή να τα βρει (εξωδικαστικώς) με τον Όμιλο ΑΒΑΞ. Αν κάτι τέτοιο δεν το ακούω ούτε σαν κακόγουστο αστείο, ακόμη κι αν ίσχυε, δύσκολα θα μπορούσε να γίνει deal με την πιο προβληματική κατασκευαστική του πλανήτη. Όμως, ακόμη κι αν ο Μιτζάλης πήγαινε μ’ ένα καράβι λεφτά στο γραφείο του Πατέρα, είμαι σίγουρος ότι ο γνωστός εφοπλιστής θα επέμενε να βάζει πάνω απ’ όλα τη διάσωση των 230 δένδρων. Άλλωστε, τι νόημα έχουν τα χρήματα μπροστά στη σωτηρία των ψυχών, εν προκειμένω των δένδρων.

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver