Μηχανική καταπόνηση και φυσική βλάβη οι αιτίες πυρκαγιάς της μπαταρίας των ηλεκτρικών οχημάτων



Μετά το τραγικό συμβάν στο Mestre/Venice με ηλεκτρικό λεωφορείο Yutong E12 όλοι ψάχνονται γενικώς... Για αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά ....

Το πρώτο που διάβασα στα συγκοινωνιακά νέα ήταν αυτό « το λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα στη Βενετία, είναι ηλεκτρικό Yutong E12 της Martini Bus (η οποία το μίσθωσε στη Linea Tours). Διαπιστώθηκε "υπέρμετρη στρέβλωση της οροφής" και διεξάγεται έρευνα στην Ιταλία, όπως με ενημερώνουν συνάδελφοι από τη Βενετία, εαν πληροί τον κανονισμό UN-ECE R66 του ΟΗΕ με τις τεχνικές προδιαγραφές κατασκευής λεωφορείων. Αν διαπιστωθεί πρόβλημα, θα προκύψει μέγα θέμα με τα Κινέζικα ηλεκτρικά, σε όλη την Ευρώπη.» 

Το δεύτερο ήταν αυτό      ΕΔΩ

Μια  πολύ καλή ανάλυση που σε σχέση και με την εμπειρία καταλήγει σε χρήσιμα συμπεράσματα:

Αυτή τη περίοδο «ψάχνεται» ο ΟΣΥ που θα βάλει τα καινούργια λεωφορεία ΑΜΑ έρθουν . Δεν θέλω να σας πω τις αμέτρητες αηδίες που ακούω γιατί θα φρίξετε και εσείς.  Θέλω να πω κάτι όμως όσο κομψά μπορώ .

Αντί να να μοιράσεται τα ηλεκτρικά λεωφορεία σε πολλά αμαξοστάσια (αυτό ακούγεται - γιατί έτσι το αποφάσισαν «κάποιοι») προτείνω να επιλεγεί ΕΝΑ αμαξοστάσιο που θα μαζευτούν όλα τα καινούργια οχήματα εκεί , το οποίο εκτός τις τεχνικές εγκαταστάσεις οπου θα γίνεται η τακτική και πιστά ευλαβική συντήρηση του οχήματος  θα πρέπει να διαθέτει ΗΔΗ εγκατεστημένο καλό σύστημα πυρασφάλειας - το οποίο θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο « vast amounts of water » - και το κυριότερο όλων είναι η 24ωρη επιτήρηση των οχημάτων με άμεση επέμβαση προσωπικού  για όποιο θέμα  θα προκύψει .

Αν μπούμε στη λογική - 20 οχήματα εδώ 30 οχήματα πέρα 30 ακόμα πιο πέρα - και κάνεις να μην γνωρίζει που είναι τα οχήματα και τι συμβαίνει εκεί που θα είναι παρατημένα νομίζω ότι τσάμπα πάει τόσος κόπος .....

Και αν περιμένουμε και πότε θα έρθει και το  όχημα της πυροσβεστικής .... βράσε όρυζα !

Σωστός και επιμελής έλεγχος και συντήρηση των οχημάτων - 24ωρη επιτήρηση των οχημάτων και άμεση επέμβαση με εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό και αμαξοστάσιο  νομίζω είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει .

Σε διαφορετική επιλογή νομίζω το θέμα θα στραβώσει πολύ ..... 

 

 


ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver