Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.



Σπύρος Ρέκκας www.thecars.gr

Τελικά οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και πολλές κυβερνήσεις ισχυρών χωρών δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να προωθήσουν αποτελεσματικά την ηλεκτροκίνηση. 

Εκτιμώ ότι βιάστηκαν να εφαρμόσουν τα φιλόδοξα προγράμματα τους, δεν μελέτησαν σε βάθος τις επιπτώσεις της μετάβασης προς την κινητικότητα μηδενικών ρύπων και τώρα παλεύουν με ένα τεράστιο ανήμερο, αδηφάγο θηρίο, που μπορεί να καταπιεί κάθε καλή πρόθεση και προσπάθεια. 

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην πιο σημαντική αλλαγή της αυτοκίνησης οφείλουν να παραδεχθούν την πρώτη αποτυχία τους και να ανασκουμπωθούν για να αντιμετωπίσουν άμεσα τα προβλήματα που έφερε η πολιτική τους στους εργαζόμενους. 

Η Γερμανία, η ευρωπαϊκή χώρα πρότυπο, με την πλέον ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή βιομηχανία και πεδίο δράσης των ισχυρότερων προμηθευτών ανταλλακτικών, εξαρτημάτων, τεχνολογικών εφαρμογών και τόσων άλλων πολύπλοκων συστημάτων που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση των αυτοκινήτων, εκπέμπει SOS. 

Τους επόμενους μήνες αρκετές χιλιάδες επιστήμονες και ειδικευμένοι εργαζόμενοι θα πάρουν τον δρόμο για το ταμείο ανεργίας. 

Οι κολοσσοί ZF Friedrichshafen, Robert Bosch και Continental είναι στα βαθιά κόκκινα και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έφερε η λανθασμένη προσπάθεια για την ταχεία μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Απολύουν και μειώνουν την δυναμική τους, σε πρωτοφανή επίπεδα. 

Η ZF, η οποία είναι υπερχρεωμένη, εξετάζει το σενάριο να καταργήσει έως και 12.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία έως το 2030, σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων. Η Bosch, ο μεγαλύτερος προμηθευτής υλικών για τα αυτοκίνητα στον κόσμο, σκοπεύει να περικόψει 1.200 θέσεις εργασίας στο τμήμα λογισμικού, 950 από τις οποίες θα είναι στη Γερμανία. Οι μεγάλοι προμηθευτές της χώρας μειώνουν το προσωπικό τους, καθώς επιβραδύνεται ο γρήγορος μετασχηματισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα EV. 

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver