ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ



Άρνηση εκκαθαριστικών μισθοδοσίας από τις οδικές συγκοινωνίες Ο.ΣΥ. 

Αυτός είναι ο τίτλος που επέλεξε το  etheldrivers απ όπου και πήραμε το άρθρο.

Εμείς όμως βλέπουμε το ξεπούλημα των συνδικαλιστών και το αλισβερίσι με τη Διοίκηση.Η μήπως υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι τα νυχτερινά τα βάζει από μόνη της η Διοίκηση και όχι με συμφωνία; (Μήπως υπάρχει παρανομία εδώ που θα έπρεπε να την ψάξει κανένας εισαγγελέας;;)

Πάρε και σκάσε.Αυτή είναι η συμφωνία.

Σε ποιο σωματείο οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ παίρνουν Αργίες χωρίς να τις δουλεύουν; Σε ποιο παίρνουν δεδουλευμένες Αναπαύσεις χωρίς να πατάνε το πόδι τους στο χώρο εργασίας; Σε ποιο σωματείο όλο το χρόνο οι εκπρόσωποί μας είναι σε ΜΟΝΙΜΗ ΑΔΕΙΑ και τη άδεια την πληρώνονται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  ΣΕ ΟΛΑ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

Προς Διευθύνοντα Σύμβουλο Ι. Οικονόμου και Γενικό Διευθυντή Σ. Παπαγεωργίου...

Εδώ και τρεις (3) μήνες αρνείστε να μας χορηγήσετε εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, με το πρόσχημα ότι είσαστε σε συνεχή διάλογο με τα σωματεία (όπως αυτά ορίζονται από το νόμο 3920 – Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και Συνδικάτο Τεχνικών Ο.ΣΥ) για την υπογραφή ΣΣΕ.

Μετά από επίμονες προσπάθειες (διαμαρτυρίες και «εντάσεις») μου χορηγήσατε στις 9/5/2013 εκκαθαριστικό για τον Μάρτη 2013. Σ’ αυτό το εκκαθαριστικό αντιλήφθηκα τα εξής:

1. Υπάρχει αλλαγή στην εργασιακή μου εικόνα και κατ’ επέκταση στις αποδοχές μου. Πρώτα και κύρια θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αλλαγή στην εργασιακή μου εικόνα δεν ζήτησα ποτέ! Διαπίστωσα ότι το ωράριο 6.00 – 13.45 με βάση το οποίο αμείβομαι από το 2006 όταν εκλέχτηκα στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει αλλάξει - επαναλαμβάνω χωρίς να το έχω ζητήσει και εν αγνοία μου!

Υπάρχει προσθήκη νυχτερινών βαρδιών (και μάλιστα πολλών) όταν εγώ από το 2006 δεν είχα ποτέ νυχτερινές βάρδιες! Συνέπεια αυτής της αλλαγής είναι να έχω αμειφθεί περισσότερο από έναν μέσο εργαζόμενο στην Κίνηση.

Παρακαλώ όπως διορθώσετε άμεσα το ωράριο εργασίας βάσει του οποίου υπολογίζεται η αμοιβή μου, σύμφωνα με ότι ίσχυε μέχρι πρότινος (με βάση και αφετηρία τον Απρίλη του 2006).

Θεωρώ το ζήτημα εξαιρετικής σημασίας, καθώς είμαι εκλεγμένος συνδικαλιστής στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και πιστεύω πως οι εκλεγμένοι στο ΔΣ συνδικαλιστές δεν πρέπει να αμείβονται περισσότερο απ’ ότι ο μέσος εργαζόμενος στην εταιρία.

Απαιτώ πλήρη διαφάνεια στις αμοιβές των όλων των εκλεγμένων συνδικαλιστών καθώς και άμεση ενημέρωση για οποιαδήποτε μεταβολή εργασιακή, μισθολογική κοκ αφορά εμένα προσωπικά.

Κανένας δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε αυθαίρετες ενέργειες που ρίχνουν σκιές και δημιουργούν υποψίες σε ότι αφορά το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής μου δράσης και την ακεραιότητά μου.

2. Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεν υπάρχει στο εκκαθαριστικό Μαρτίου. Γνωρίζω ότι με βάση εγκύκλιο που εκδόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα όλα τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας που λάμβαναν εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα επανεξεταστούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα λαμβάνουν δηλαδή επίδομα ανθυγιεινής εργασίας μόνο εφόσον αυτό εγκριθεί από τον αρμόδιο υπουργό καθώς και από τους υπουργούς οικονομικών και διοικητικής μεταρρύθμισης και εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Έχει εκδοθεί απόφαση για τις αστικές συγκοινωνίες; Και αν όχι για ποιο λόγο; 

Το έχετε γνωστοποιήσει στους συνδικαλιστές με τους οποίους τόσους μήνες βρισκόσαστε σε διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ;  Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι των αμοιβών μας και όλοι οι εργαζόμενοι απαιτούν και δικαιούνται άμεση ενημέρωση.

Απόστολος Κασιμέρης
Εκπρόσωπος στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ για την
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver