Καλή η τεχνολογία αλλά θέλει και .... προϋποθέσειςΑπό το πρωί «διαφημίζουν» την αναβάθμιση του ΑΣΣΚ το οποίο θα επιτρέπει τη χρήση τραπεζικών καρτών και κινητών συσκευών, για τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλλεϋ) και θα παρέχει στο σύστημα τη δυνατότητα υποστήριξης MaaS (Mobility as a Service).

Όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι κάτι καλό.

Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο όμως;

Όπως γνωρίζεται τα τρόλλεϋ ειναι πεπαλαιωμένης τεχνολογίας . Κλείνοντας φέτος τα 25 χρόνια η κατάσταση τους ειναι ακόμα πιο απελπιστική.

Ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες ( η Αθήνα πλέον μόνο θερμούς μήνες έχει) τα τρόλλεϋ «καταρρέουν» λόγω έλλειψης προϋποθέσεων .

Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της εποχής.

Δεν δουλεύουν τα εισιτήρια και η τηλεματική . Αυτό βλέπουν οι επιβάτες .

Οι οδηγοί αντιμετωπίζουν ακραίες επικίνδυνες καταστάσεις - τις οποίες δεν θέλω να αναφέρω δημόσια - και μην με προκαλέσετε να τις αναφέρω ΠΟΤΕ.

Και για να τελειώνουμε .

Αντί ο οασα και το υπουργείο να διαφημίζουν τις τεχνολογίες που εισάγουν στις συγκοινωνίες ας κοιτάξουν να αντικαταστήσουν τα χρέπια τρόλλεϋ των 25 ετών που κυκλοφορούν - όσα μπορούν και κυκλοφορούν ακόμα - στους αθηναϊκούς δρόμους και μετά βλέπουμε και για τα υπόλοιπα .

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα  το υπουργείο μεταφορών  δεν προτίθεται να αντικαταστήσει τα πεπαλαιωμένα τρόλλεϋ τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια .....

Γιαυτό ας αφήσουμε τις τεχνολογίες στην ευρώπη και ας δούμε πρώτα τα μαύρα χάλια μας ....

 

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους ...... 

 

 

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver