Έρχονται άλλες 35.000 απολύσεις στα ΝΠΙΔ μέχρι τέλος του χρόνου



Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την οριζόντια λογική στις απολύσεις και την κινητικότητα στο στενό δημόσιο τομέα και αναζητά τρόπους για να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία με όσο το δυνατόν δικαιότερο τρόπο, τα συναρμόδια υπουργεία έχουν μπροστά τους να εφαρμόσουν ακόμα περισσότερες αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

Αυτή τη φορά από τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του news.gr, αναφέρουν ότι ο κύβος ερρίφθη και για όσους απασχολούνται στα ΝΠΙΔ και μάλιστα άμεσα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργών, οι οποίοι καλούνται να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Εξ' ου άλλωστε και η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω της οποίας πραγματοποιεί απογραφή εξπρες σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και σε δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις. Δηλαδή θα πρέπει μέχρι το τέλος Αυγούστου, ο κάθε οργανισμός να έχει στείλει πλήρη στοιχεία των εργαζομένων του. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο αριθμός που έχει τεθεί ως στόχος για την περαιτέρω μείωση των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ φτάνει τις 35.000 και αφορά σε 10.000 απολύσεις και 25.000 υπαλλήλους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα. 

Το σενάριο αυτό προκρίθηκε ως ηπιότερο, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός, όπως ζητήθηκε από την τρόικα ήταν 15.000 απολύσεις και 20.000 εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα.

Οι οριστικές αποφάσεις και γι' αυτό το γύρο αποχωρήσεων από το Δημόσιο θα πρέπει να έχουν ληφθεί αν όχι μέχρι το τέλος του φθινοπώρου - τέλος Νοεμβρίου - σίγουρα μέχρι το τέλος του 2013.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver