Αποζημίωση 700.000 ευρώ θα δώσει το Δημόσιο για δύο λεωφορεία της ΕΘΕΛ που κάηκαν από μολότοφ



Το τεράστιο ποσό των 700.000 ευρώ θα πληρώσει το Δημόσιο ως αποζημίωση για δύο λεωφορεία της ΕΘΕΛ που κάηκαν ολοσχερώς από βόμβες μολότοφ, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το ΣτΕ έλαβε αυτή την απόφαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ληφθεί κατάλληλα αστυνομικά μέτρα παρά τις εντολές που είχε δώσει η Ελληνική Αστυνομία.
Το ένα λεωφορείο είχε καεί στην Πατησίων το 1997 και το άλλο στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου έναν χρόνο αργότερα.
Η ΕΘΕΛ προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια το 2000 μέσω της εταιρείας που ήταν ασφαλισμένα τα δυο λεωφορεία και έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια, εκδόθηκε η τελική απόφαση.
Σύμφωνα με αυτήν, τα αρμόδια όργανα της ΕΛΑΣ, αν και είχαν λάβει εντολές από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα «δεν ευρίσκοντο εκεί κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά έφθασαν εκεί μετά την έναρξη των επεισοδίων.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέφεραν επίσης ότι ανακύπτει και πάλι ευθύνη των οργάνων της ΕΛΑΣ, καθώς ενώ είχαν λάβει τις σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας στις τρεις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, αυτές δεν εκτελέστηκαν. Το ποσό συνολικά είναι στα 275.862 ευρώ, ωστόσο μαζί με τους τόκους όλων αυτών των ετών ανέρχεται τελικά στα 700.000 ευρώ.

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver